Στη φυλακή 26χρονος που εξαπάτησε Βολιώτη μέσω αγγελίας για ανταλλαγή οχημάτων – Το κόλπο για να κλέψει τα λεφτά

327

Ένοχος για απάτη κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 26χρονος από την Αμαλιάδα, καθώς προσπάθησε μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο να «πουλήσει» σε Βολιώτη όχημα που δεν υπήρχε, καταφέρνοντας να αποσπάσει από τον τελευταίο 1.500 ευρώ ως υποτιθέμενη προκαταβολή.
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών χωρίς αναστολή και αναμένεται να οδηγηθεί στην φυλακή, ενώ τέθηκε όρος από την έδρα πως για να ασκήσει δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη και να αποφύγει την φυλάκιση, υποχρεούται να καταβάλλει 1.500 ευρώ.

Σχετικά με την απάτη, η οποία έλαβε χώρα το 2020, ο 26χρονος ανάρτησε αγγελία σε γνωστή ιστοσελίδα αγοραπωλησίας οχημάτων, όπου ζητούσε δήθεν να μεταβιβάσει φορτηγό αυτοκίνητο μέσω ανταλλαγής με το Ι.Χ επιβατικό αυτοκίνητο του εκάστοτε ενδιαφερόμενου, ενώ ο υποψήφιος αγοραστής του υποτιθέμενου φορτηγού θα κατέβαλε «διαφορά» 2.500 ευρώ.

Σύντομα με τον 26χρονο επικοινώνησε ένας ενδιαφερόμενος Βολιώτης, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να καταβάλει ο δεύτερος μέσω ΕΛΤΑ ποσό 1500 ευρώ ως προκαταβολή και για την μεταβίβαση του φορτηγού που θα αντάλλασε με το δικό του ΙΧ αυτοκίνητο.

Καθώς ο Βολιώτης δεν παρέλαβε ποτέ το όχημα, κατάλαβε πως πρόκειται για απάτη και κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, ενώ από έρευνες των αρχών ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 26χρονος, ως παραλήπτης των χρημάτων.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ