Τίτλοι τέλους για το στρατόπεδο στο Στεφανοβίκειο; Οι… αόριστες δηλώσεις του Υφυπουργού Άμυνας

442
Ï ÕÅÈÁ ÐÜíïò ÊáììÝíïò ðáñåâñÝèçêå óôçí åïñôÞ ôïõ ðñïóôÜôç ôçò Áåñïðïñßáò Óôñáôïý ÐñïöÞôç Çëßá óôï Óôåöáíïâßêåéï Ìáãíçóßáò. ÐÝìðôç 20 Éïõëßïõ 2017. (EUROKINISSI / ÃÑ. ÔÕÐÏÕ ÕÅÈÁ)

Το Στεφανοβίκειο, η βάση ελικοπτέρων, η έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού τελειώνει. Μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου θυμίζει πλέον… ναύσταθμο!

Τα ερωτήματα πληθαίνουν καθώς κανείς δε μπορεί να υπολογίσει το ακριβές κόστος των ζημιών, το οποίο μπορεί να είναι τρομακτικό, καθώς ενδέχεται να ξεπερνά το 1,5 δις ευρώ!

Το ΓΕΕΘΑ δεν διαψεύδει ότι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές επτά επιθετικά ελικόπτερα APACHE και 65 ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης OH-58 kiowa.

Ένα πρόβλημα που χρίζει άμεσης επίλυσης αποτελεί το τι θα γίνει με την εκπαίδευση των πιλότων των ελικοπτέρων. Κανείς δε γνωρίζει γι’ αυτό, καθώς δεν υπάρχουν τα μέσα για να εφαρμοστεί το εκπαιδευτικό πτητικό πρόγραμμα.

Στην Κυβέρνηση δηλώνουν άγνοια για οτιδήποτε έχει σχέση με το Στεφανοβίκειο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης σε σχέση με το πότε θα επαναλειτουργήσει το στρατιωτικό αεροδρόμιο, το οποίο παραμένει βυθισμένο στα λασπόνερα είπε:

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επανεξεταστεί η λειτουργία του αεροδρομίου, εφόσον βεβαιωθούν οι στρατιωτικές αρχές ότι υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Αναφορικά με τα ελικόπτερα, ο υφυπουργός τόνισε ότι τα Apache δεν έχουν υποστεί ζημιές και ότι τα Χιούι έχουν αποσυρθεί προ πολλών ετών.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ