Τυφλοί καλούνται να μεταβούν σε Ζαγορά, Αργαλαστή και Βελεστίνο για να εμβολιαστούν

148

Τυφλοί καλούνται να μεταβούν σε Ζαγορά, Αργαλαστή και Βελεστίνο για να εμβολιαστούν και το θέμα έθιξε το Σωματείο ‘’Μάγνητες Τυφλοί’’ σε συνάντησή του με τον βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο.

Tην Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας ‘’Μάγνητες Τυφλοί’’ υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις του πολυχώρου, επί της Ισιδώρου 43, τον κ. Μεϊκόπουλο. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Παρασκευά Λάμπρο, την αντιπρόεδρο Περσεφώνη Πετρά και τον ταμία Αλεξάνογλου Σταμάτη, με σκοπό την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, που έχει θεσπίσει η πολιτεία.
Στη συνάντηση με τον κ. Μεϊκόπουλο συζητήθηκαν τα προβλήματα που αφορούν τους τυφλούς, αλλά και γενικότερα τους αναπήρους της πόλης μας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο Covid-19 στην καθημερινή ζωή των αναπήρων, λόγω των δύσκολων συνθηκών που η εν λόγω πανδημία επέβαλε.

Επιπρόσθετα, το Σωματείο αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Μαγνησίας, και ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία, όσον αφορά την διαδικασία του εμβολιασμού τους. Ο κ. Μεϊκόπουλος φάνηκε να αναγνωρίζει και να συμμερίζεται τις δυσκολίες που δημιουργούνται κατά τον εμβολιασμό, καθώς άτομα με προβλήματα μετακίνησης, όπως οι τυφλοί, καλούνται να μεταβούν στη Ζαγορά, στην Αργαλαστή ή στο Βελεστίνο, ως τα μοναδικά εμβολιαστικά κέντρα για τον νομό Μαγνησίας. Για αυτόν τον λόγο, κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει ειδική μέριμνα για όλους τους συμπολίτες μας που έχουν δυσκολία στη μετακίνηση και να δημιουργηθούν εμβολιαστικά κέντρα στον αστικό ιστό της πόλης μας, προσβάσιμα σε όλους, καθώς και κινητές μονάδες υγείας να πραγματοποιούν εμβολιασμούς σε όσους είναι αδύνατο να μετακινηθούν.
Από κοινού διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα της συχνής επαφής του Σωματείου με τον κ. Μεϊκόπουλο και γενικότερα με τις πολιτικές προσωπικότητες του τόπου μας, έτσι ώστε να γίνει δυνατή η κατανόηση των προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία, που προκύπτουν κυρίως από την καθημερινότητά τους, σε μια αέναη προσπάθεια να δοθούν λύσεις στα συχνότερα και σημαντικότερα προβλήματα των αναπήρων.

Πηγή: e-thessalia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here