Θύμα απάτης έπεσε νεαρός Βολιώτης επιχειρηματίας ο οποίος θέλησε να αγοράσει μεταχειρισμένα τροχόσπιτα για επαγγελματικούς λόγους από δύο ψεύτικες αγγελίες στο Marketplace του Facebook, τις οποίες είχε αναρτήσει επιτήδειος.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 29/3/21, όταν το θύμα είδε σε μια μέρα 3.600 ευρώ από το λογαριασμό του να κάνουν φτερά ενώ δεν παρέλαβε ποτέ τα οχήματα που είχε αγοράσει.
Χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδικάστηκαν δύο γυναίκες εμπλεκόμενες στην υπόθεση, ενώ ο κυρίως δράστης παραμένει άγνωστος.
Οι δύο γυναίκες, μια 35χρονη από την Καλαμάτα και μια 22χρονη από τα Άνω Λιόσια Αττικής, κρίθηκαν ένοχες για συνέργια σε απάτη, καθώς είχαν δώσει στον δράστη τους τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους πραγματοποίησε τις καταθέσεις για τα τροχόσπιτα-φάντασμα ο άτυχος Βολιώτης.
Ειδικότερα, ο απατεώνας, χρησιμοποιώντας το ψεύτικο ονοματεπώνυμο Χρήστος Κ. ανάρτησε στο Μarketplace του Facebook δύο αγγελίες, όπου παρουσιαζόταν ως έμπορος από την Σπάρτη και δήθεν πουλούσε δύο μεταχειρισμένα τροχόσπιτα λευκού χρώματος μάρκας Hobby, προς 2.700 ευρώ το καθένα.
Ο Βολιώτης επιχειρηματίας βλέποντας τις αγγελίες επικοινώνησε με τον δήθεν πωλητή, ο οποίος του ζήτησε για το πρώτο 1.200 ευρώ, 300 ευρώ ως προκαταβολή και άλλα 900 για την έκδοση των τιμολογίων, τα οποία και το θύμα κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό που βρέθηκε να ανήκει στην 35χρονη, χωρίς να λάβει ποτέ το τροχόσπιτο.
Την ίδια μέρα , ο παθών «αγόρασε» και το τροχόσπιτο της δεύτερης αγγελίας του πωλητή-απατεώνα, όπου με τον ίδιο τρόπο πείστηκε να καταβάλει το ποσό των 2.400 ευρώ, σε τραπεζικό λογαριασμό που βρέθηκε να ανήκει στην 22χρονη αυτή τη φορά, χωρίς φυσικά να παραλάβει το όχημα που αγόρασε ούτε και σε αυτή την περίπτωση.
Οι δύο κατηγορούμενες δεν έδωσαν το “παρών” στην δικαστική αίθουσα, κρίθηκαν ένοχες, και καταδικάστηκαν ερήμην σε ποινή φυλάκισης ενός έτους η κάθε μία.
Το δικαστήριο διέταξε την μερική έκτιση της ποινής, και συγκεκριμένα μέρος τριών μηνών, ενώ η υπόλοιπη αναστέλλεται. Οι δύο γυναίκες αναμένεται να οδηγηθούν στην φυλακή, εφόσον εντοπιστούν και συλληφθούν από τις αρμόδιες αρχές.
Πηγή: thenewspaper.gr