Βολιώτης πνευμονολόγος: Έφτασα στο χείλος του θανάτου

125

«Όλα ξεκίνησαν από την επίσκεψη στο σπίτι ενός ασθενούς. Παρότι τηρούσα ευλαβικά τα μέτρα, φορούσα μάσκες, χρησιμοποιήσα αντισηπτικά, άνοιξαν τα παράθυρα στην κατοικία, ο ιός φάνηκε πιο δυνατός και κόλλησα» εξομολογείται στο TheNewspaper.gr ο 49χρονος Κωνσταντίνος Χρήστου.

Ο γνωστός πνευμονολόγος του Βόλου έζησε τον εφιάλτη του κορωνοϊού για 3,5 μήνες. Νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ χρειάστηκε μεγάλο διάστημα αποθεραπείας σε κέντρο αποκατάστασης.

Η μαρτυρία του είναι συγκλονιστική και ο ίδιος επιλέγει να τη μοιραστεί προκειμένου να περάσει χρήσιμα μηνύματα στους πολίτες.

«Πως κόλλησα τον κορωνοϊό και η μάχη για τη ζωή»

«Πήγα στο σπίτι μίας ασθενούς, η οποία έπασχε από κορωνοϊό. Είχε πολύ χαμηλό ιικό φορτίο. Μου ζήτησε να εξετάσω και τον γιο της, μήπως γλιτώσει την εισαγωγή στο Νοσοκομείο. Δύο λεπτά τον ακροάστηκα για να κρίνω αν χρειάζεται νοσηλεία. Αυτά τα δύο λεπτά, παρά τα μέτρα -πήγα και σπίτι έβγαλα τα ρούχα- ήταν η ατυχία μου να κολλήσω αρκετό φορτίο κορωνοϊού. Μετά από πέντε ημέρες ξεκίνησε ο πυρετός. Ξεκίνησα να το παλεύω στο σπίτι με φάρμακα, κορτιζόνες, αντιβιώσεις. Ο Πυρετός όμως επέμενε. Σηκώθηκα και πήγα στο Νοσοκομείο για να μην κολλήσω την οικογένειά μου, που δόξα τω θεώ δεν κόλλησε.

Η κατάσταση της υγείας μου επιδεινώθηκε μέσα στο νοσοκομείο. Έκαναν βαρύτατη πνευμονία, μεγάλη αναπνευστική ανεπάρκεια. Ζήτησα μόνος μου να διασωληνωθώ. Είσαι μόνος σε ένα δωμάτιο και παλεύεις με τη νόσο. Έπεσε το οξυγόνο μου και η διασωλήνωση ήτα σωτήρια. Αργότερα είχα επιπλοκές, κόλλησα μικρόβιο, έπεσε ο αιμοτοκρίτης, με μετάγγισαν. Ανέβηκα έναν Γολγοθά. Αλλά είχα την τύχη να μείνω ζωντανός. Έχασα 25 κιλά. Βγήκα καταβεβλημένος. Είχα σοβαρή μυοπάθεια. Αναγκάστηκα να πάω σε κέντρο αποκατάστασης. Έμεινα άλλες 60 ημέρες. Με βοήθησαν να γίνω πάλι λειτουργικός και να ανέβει η ψυχολογία μου. Επικοινωνούσα τότε και με το σπίτι. Διότι πέρασαν κι αυτοί μία αγωνία».

«Έφτασα στο χείλος του θανάτου»

«Το μήνυμα είναι να μην υποτιμάμε τον κορωνοϊό. Δεν ξέρουμε από πριν ποιος θα την περάσει βαριά και ποιος ελαφριά. Κι εγώ ήμουν ένας σχεδόν νέος άνθρωπος που κολυμπούσα μέχτι τον Οκτώβριο κι έφτασα στο χείλος του θανάτου. Ο Θεός και η τύχη ήθελαν όμως να επιβιώσω. Οι μικρότερες ηλικίες πιστεύουν οτι δεν τους αφορά, αλλά έιναι λάθος. Και οι ίδιοι μπορεί να αρρωστήσουν, αλλά και τους συγγενείς τους. Εγώ μακάριζα τον θεό που δεν κόλλησα τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου.Θα είχα τύψεις και ενοχές.

Όταν βγήκα από το νοσοκομείο δε μπορούσα να κρατήσω ούτε το κινητό μου. Είχα σοβαρό πρόβλημα. »

«Οι αρνητές του κορωνοϊού»

Για τους ανθρώπους που αμφισβηττούν την πανδημία και τις επιπτώσεις της ο κ. Χρήστου είπε: Πρέπει να πείσουμε τους αρνητές. Όχι να τους κυνηγάμε με τα πρόστιμα. Να δούμε τη δική τους οπτική και να απαντήσουμε στις ανησυχίες τους»

«Χρειάζονται νέα μέτρα. Αυτά δεν αποδίδουν»

Ο κόσμος κουράστηκε. Δεν περνάνε τα μέτρα και η θυσία της οικονομίας δεν αποδίδει. Πρέπει να βρούμε άλλα μέτρα. Πιο έξυπνα που θα τα εφαρμόζουμε. Και να συνεναίσει και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση. Πρέπει να κάνουμε υπομονή να ξεφουσκώσει η πανδημία».

«Αν είχα εμβολιαστεί θα είχα γλιτώσει»

«Αν είχα εμβολιαστεί θα είχα γλιτώσει όλο αυτό. Είναι σωτήρια τα εμβόλια. Θα γλιτώσουμε θανάτους, τα βαριά περιστατικά και τις διασωληνώσεις. Η καινούργια οδηγία είναι να εμβολιαστούν όλοι οι πάσχοντες.»

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here