Βόλος: Αντιδράσεις για τα ζωντανά ζώα σε φάτνη – Μπέος: “Κοπρίτες, για το ψυχιατρείο”

413

Καταιγισμό αρνητικών αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, να τοποθετήσει… ζωντανά ζώα, μέσα σε δύο φάτνες στην πόλη (στον Αγιο Νικόλαο και στο πάρκο του Αγίου Βασίλη), στο πλαίσιο τουη στολισμού για τα Χριστούγεννα.

Ο δήμαρχος Βόλου μάλιστα, σύμφωνα με το gegonotanews, δεν δίστασε να αποκαλέσει “κοπρίτες, που είναι για το ψυχιατρείο”, όλους όσοι αντιδρούν στο γεγονός ότι η δημοτική αρχή “εγκλώβισε” ζωντανά ζώα στις δύο φάτνες, για να “χαζεύουν” τα παιδάκια.

Άμεση ήταν πριν δύο 24ωρα, και η παρέμβαση του προέδρου του Κτηνιατρικού Συλλόγου Mαγνησίας κ. Σταμόπουλου, που κατήγγειλε την παθητική κακοποίηση των ζώων κατά παράβαση κάθε Νόμου, σε μια πόλη της χώρας το 2023.

Μιλώντας στον Antenna τόνισε: “Μιλάμε για ένα ευαίσθητο ζήτημα που έχει λάβει διαστάσεις. Τηρείται η νομοθεσία; Αυτό είναι το ερώτημα. Υπάρχει ένα νομικό και ένα ηθικό κομμάτι. Ο Εισαγγελέας είναι υπεύθυνος. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος για το πότε εξασφαλίζεται η ευζωια των ζώων. Ζητάμε είναι να δούμε κατά πόσο εφαρμόζεται ο νόμος”.

Την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ο κ. Ριζόπουλος, επικεφαλής της ΛΑΣ αρνήθηκε να εγκρίνει την τοποθέτηση ζώων σε φάτνες και ο Α. Μπέος, είπε πως τα ζώα είναι στον φυσικό τους χώρο, δηλαδή σε στάνη. “Παραχώρησα τον χώρο σε έναν βοσκό, τον βάφτισα στάνη γι΄αυτό και κανείς δεν μπορεί να μου κάνει τίποτα. Δεν ντρέπεστε κοπρίτες”, ήταν η απάντησή του.

Πηγή: thetoc.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ