Βόλος: Έφτιαξε πάνω από 100 ψεύτικα προφίλ σε Instagram και Facebook για να διασύρει τον πρώην της – Η απόφαση του δικαστηρίου

1453

Αναζητείται για να φυλακιστεί μια 38χρονη γυναίκα μετά από καταδικαστική απόφαση σε βάρος της χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Η 38χρονη δημιούργησε συνολικά πάνω από 100 ψεύτικα προφίλ σε γνωστά κοινωνικά δίκτυα, στο όνομα του πρώην συντρόφου της και άλλων δύο γυναικών, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία και τις φωτογραφίες τους, μέσα από τα οποία τους διέσυρε προσποιούμενη τους ίδιους.
Η ίδια απασχολήθηκε με αυτή την …«δραστηριότητα» σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο το 2020, φτιάχνοντας συνολικά για τον 37χρονο πρώην σύντροφό της 76 ψεύτικα προφίλ σε Facebook και Instagram.

Χρησιμοποιούσε το ονοματεπώνυμό του, αναρτούσε φωτογραφίες του και άλλα προσωπικά του στοιχεία, και δημοσίευε ψευδή γεγονότα και χυδαιολογίες όπου τον διαπόμπευε, τις οποίες, φαινομενικά, έλεγε ο ίδιος για τον εαυτό του. Πρόσθετε επίσης ως επαφές γνωστά του πρόσωπα στα οποία προωθούσε τις προαναφερόμενες δημοσιεύσεις αλλά και έστελνε υβριστικά μηνύματα και σχόλια «εκ μέρους του».
Ανάλογες ήταν και οι πράξεις της σε βάρος άλλων δύο γυναικών, μιας 26χρονης και μιας 34χρονης.

Χρησιμοποιώντας μάλιστα τα στοιχεία και φωτογραφίες της πρώτης, δημιούργησε τουλάχιστον 50 ψεύτικους λογαριασμούς στο Facebook, όπου επανέλαβε την τακτική που ακολούθησε για τον 38χρονο.
Δημοσίευε αναρτήσεις και σχόλια, πρόσθετε φίλους του θύματος στους οποίους έστελνε μηνύματα, φαινομενικά με την υπογραφή της 26χρονης, όλα με χυδαίο περιεχόμενο που διέσυρε την νεαρή γυναίκα. Αναφορικά με την 34χρονη, η κατηγορούμενη έμεινε πιο …μετριοπαθής, δημιουργώντας δύο ψεύτικα προφίλ στο Instagram, από όπου δημοσίευε ανάλογο συκοφαντικό «υλικό».

Η 38χρονη χρησιμοποιούσε VPN, ώστε να είναι το κατά δύναμιν μη εντοπίσιμη, αφού δεν θα μπορούσε να ταυτοποιηθεί μέσω της IP της δικής της σύνδεσης στο διαδίκτυο. Έτσι το κατηγορητήριο την αναφέρει ως ηθική αυτουργό, και χαρακτηρίζει τον δράστη «άγνωστο», χωρίς φυσικά να αποκλείεται ότι η ίδια δεν χρειάστηκε την βοήθεια κανενός για να τελέσει τις προαναφερόμενες πράξεις.

Η κατηγορούμενη δεν παρουσιάστηκε χθες στην δικαστική αίθουσα, ούτε και εκπροσωπήθηκε από συνήγορο. Η υπόθεση εκδικάστηκε ερήμην της, ενώ το παρών έδωσαν και οι τρεις παθόντες, αλλά και γνωστά τους πρόσωπα, οι οποίοι παρέστησαν μάρτυρες ως αποδέκτες μηνυμάτων από τα ψεύτικα προφίλ.

Η 38χρονη κρίθηκε ένοχη όπως κατηγορούταν για ηθική αυτουργία σε χρησιμοποίηση, μετάδοση, διάδοση, διάθεση, ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά συρροή και κατά εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε συκοφαντική δυσφήμιση μέσω διαδικτύου κατά συρροή και κατά εξακολούθηση.
Καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών χωρίς αναστολή, και αναμένεται να εντοπιστεί από τις αρχές για να οδηγηθεί στην φυλακή, εκτός αν ασκήσει το δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη που της παραχώρησε το δικαστήριο.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ