Βόλος: Ξεκίνησαν τα «ρεζερβέ» σε τσιπουράδικα, εστιατόρια και καφετέριες!

163

Μπορεί το άνοιγμα της Εστίασης να ανακοινώθηκε πριν από τρεις ημέρες και να απέχουμε μία ολόκληρη εβδομάδα από τη μέρα που εστιατόρια, τσιπουράδικα, καφέ και μπαρ θα ανεβάσουν ρολά, όμως οι Βολιώτες φαίνεται οτι ανυπομονούν να συναντηθούν ξανά με τις παρέες τους, ύστερα από έξι μήνες απουσίας!

Η προσμονή τους είναι τόσο μεγάλη, που σύμφωνα με όσα καταγράφει το TheNewspaper.gr ήδη έχουν ξεκινήσει να κάνουν τις πρώτες κρατήσεις τραπεζιών για την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας!

Έτσι, τη Δευτέρα του Πάσχα πολλά εστιατόρια κα καφετέριες θα “στρώσουν” τραπέζια για να υποδεχθούν τους πελάτες. Κι επειδή το πιθανότερο είναι να μη βρίσκει κανείς εύκολα διαθέσιμο τραπέζι, ήδη έγιναν τα πρώτα “ρεζερβέ”.

«Οι πελάτες είναι ευτυχισμένοι που θα επιστρέψουν σε μία κανονικότητα. Παρότι είναι η δεύτερη μέρα του Πάσχα, που παραδοσιακά δεν δουλεύαμε ικανοποιητικά, ήδη έχουμε κλείσει το μισό μαγαζί με ρεζερβέ» λέει στο TheNewspaper.gr ιδιοκτήτης ταβέρνας στον Βόλο. «Τα τηλέφωνα δε σταματούν να χτυπούν απο πελάτες μας, που μας ρωτάνε πότε θα ανοίξουμε και προγραμματίζουν την πρώτη τους επίσκεψη στο μαγαζί μετά από πολλούς μήνες» συμπληρώνει.

Αξίζει να αναφερθεί οτι κρατήσεις έχουμε και σε καφετέριες του κέντρου του Βόλου, όπου παραδοσιακοί πελάτες θέλουν να απολαύσουν τον καφέ τους με τους φίλους τους την αμέσως επόμενη μέρα του Πάσχα, αφού λόγω των περιοριστικών μέτρων θα μείνουν στην πόλη.

Πως θα λειτουργήσει η Εστίαση

Σε αυτή τη φάση η εστίαση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και σε γενικές γραμμές θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα με αυτά που ίσχυαν πέρυσι, τόνισε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η απόφαση για να ανοίξει η εστίαση λίγο νωρίτερα από το προβλεπόμενο ελήφθη έτσι ώστε να έχουν οι επαγγελματίες τον απαραίτητο χρόνο να είναι έτοιμοι και να έχουν λύσει τα όποια προβλήματα μπορούν να παρουσιαστούν στο ξεκίνημα, μέχρι και τις 14 Μαΐου που θα ανοίξει και ο τουρισμός.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να συνοδεύσουν το άνοιγμα της εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως θα ανακοινωθούν με κάθε λεπτομέρεια τις επόμενες μέρες και σίγουρα νωρίτερα από τις 3 Μαΐου.

Διευκρίνισε πάντως πως η εστίαση σε αυτή τη φάση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και σε γενικές γραμμές θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα με αυτά που ίσχυαν πέρυσι όταν η εστίαση είχε ανοίξει και πάλι.

Ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε στη συνέχεια, ότι δεν έχει τεθεί θέμα sms για την εστίαση και είναι κάτι που θα διευκρινιστεί τις επόμενες μέρες, αλλά ο ίδιος θεωρεί λογικό πως δεν θα χρειάζεται η αποστολή sms για να πάει κάποιος σε ένα μαγαζί, ενώ ανάλογη ήταν και η προσέγγιση του για τις διαδημοτικές μετακινήσεις για την εστίαση.

Συμπλήρωσε δε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν από καταστηματάρχες της εστίασης, ότι δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να ανοίξει στις 3 Μαΐου, αν δεν είναι έτοιμος, και μπορεί να ανοίξει όποτε το κρίνει.

Ερωτηθείς για το πότε θα δοθούν τα χρήματα της επιδότησης που έχει ανακοινωθεί για την επανεκκίνηση της εστίασης, είπε ότι εξακολουθεί να ισχύει αυτό που είχε πει όταν ανακοινώθηκε το μέτρο, ότι δηλαδή στις 10 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα και μετά από λίγες ημέρες θα γίνει η εκταμίευση του ποσού που θα εγκριθεί.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here