Βόλος: Ζητούσε χρήματα, κρατώντας μαχαίρι

210

Στο εδώλιο του Αυτοφώρου, σε… ημιλιπόθυμη κατάσταση κάθισε χθες ένας χρήστης ουσιών που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου να περιφέρεται με ένα μαχαίρι και να ζητά χρήματα, από περαστικούς. Μάρτυρας που εμφανίστηκε χθες στην δίκη είπε πως και εκείνος του έδωσε χρήματα, ενώ είχε σταματήσει νωρίτερα δυο παιδιά, που έφυγαν τρέχοντας και τρομαγμένα “γιατί τους ζητούσε χρήματα βγάζοντας μαχαίρι” ειδοποιώντας τους γονείς τους. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως όταν πλησίασε εκείνον, το μαχαίρι ήταν κλειστό, ενώ κατέθεσε και ο πατέρας του παιδιού, που συναντήθηκε με τον χρήστη στην στάση του λεωφορείου.
«Δεν απείλησα ποτέ κανέναν με το μαχαίρι . Το έχω για να κόβω σακούλες και τα ναρκωτικά μου. Ούτε κανένα κυνήγησα, ούτε μαχαίρι έβγαλα. Ζητάω συγγνώμη από όλους εάν τους φόβισα», είπε, τονίζοντας ότι «κρατάω το σουγιαδάκι για να κόβω τα ναρκωτικά. Είμαι ναρκομανής κι παρακολουθώ πρόγραμμα ΟΚΑΝΑ, αλλά δεν παίρνω το φάρμακο”, είπε στην απολογία του, την οποία παρακολουθούσε και η μητέρα του.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για απειλή και παράνομη οπλοφορία και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή. Διατάχθηκε έκτιση ποινής τριών μηνών, αλλά η έφεση είχε αναστέλλουσα δύναμη και επιβλήθηκε χρηματική ποινή 600 ευρώ.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ