«Βούλιαξε» το δημοτικό θέατρο για την παρουσίαση της βιογραφίας της Μαρινέλλας – Στον Βόλο η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια [εικόνες]

199

Παρουσιάστηκε η βιογραφία της μεγάλης Ελληνίδας ερμηνεύτριας Μαρινέλλας που κορυφώθηκε με ερμηνεία κομματιών της Οι εκδόσεις Διόπτρα και το wishmagazine διοργάνωσαν μια ξεχωριστή βραδιά, με αφορμή την πρωτότυπη βιογραφία της μεγαλύτερης Ελληνίδας ερμηνεύτριας, γραμμένη από τον Γιάννη Ξανθούλη. Ο Δήμος Βόλου ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόταση να συμμετάσχει στη διοργάνωση, προκειμένου το κοινό της πόλης να έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε μία μεγάλη στιγμή της σημαντικής ερμηνεύτριας και να απολαύσει τη «συνομιλία» της επί σκηνής με τον σπουδαίο συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη. Η Μαρινέλλα και ο Γιάννης Ξανθούλης συνομιλούν με αφορμή το βιβλίο «Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια».

Η κορυφαία εν ζωή Ελληνίδα ερμηνεύτρια γίνεται αφορμή για ένα βιβλίο που εξιστορεί μέσα από πολύμηνες «μεσημεριανές» συζητήσεις όλη της τη ζωή κι ό,τι απόσταγμα προέκυψε σε μια καριέρα που αγγίζει κοντά εβδομήντα χρόνια διαρκούς παρουσίας. Η διαφορά από μια συνεπή βιογραφία είναι πως απέναντί της είχε τον Γιάννη Ξανθούλη σαν αντίστιξη στην αφήγηση της ζωής της.Με οδηγό κοινές τους και μη αναμνήσεις η καλλιτέχνιδα και ο συγγραφέας ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο και δημιούργησαν κάτι πολύ περισσότερο από μια συνηθισμένη βιογραφία. Μια εξιστόρηση της πορείας της Μαρινέλλας, από την παιδική της ηλικία μέχρι και σήμερα, μέσα από το πρίσμα της διεισδυτικής ματιάς του Γιάννη Ξανθούλη. Μια πορεία που μέσα από αυτή την αφήγηση απέκτησε μυθιστορηματική διάσταση.Η βιογραφία της μνημειώδους ερμηνεύτριας δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από ένα έργο με δική του, μοναδική υπόσταση.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ