Ζευγάρι Αλβανών έβαλε τη φωτιά στο Πήλιο – Ταυτοποιήθηκαν οι εμπρηστές

547

Μετά από σχετική έρευνα κι αξιοποίηση στοιχείων από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Βόλου, ταυτοποιήθηκε ζευγάρι αλβανικής υπηκοότητας 39 και 37 ετών, ως υπαίτιο της πυρκαγιάς που προκλήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 13:40’ στην περιοχή “Βρωμονέρι” Προμυρίου στο Πήλιο, όταν κατά τη διάρκεια καύσης υπολειμμάτων καλλιέργειας δεν έλαβε τα απαιτούμενα μέτρα ως όφειλε, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά σε παρακείμενη δασική έκταση.

Στους υπαίτιους της πυρκαγιάς επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ενώ οι υπαίτιοι μετά από δικογραφία για εμπρησμό από αμέλεια που σχηματίστηκε, θα παραπεμφθούν σε τακτική δικάσιμο. Διευκρινίζεται ότι η Πυροσβεστική Διάταξη 9/2021 ισχύει κι εκτός αντιπυρικής περιόδου (01/11- 30/4 επομένου έτους) και όσοι εκτελούν υπαίθριες αγροτικές εργασίες με τη χρήση πυρός, θα πρέπει να ακολουθούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται.

Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα, ενώ σε περίπτωση πρόκλησης πυρκαγιάς, θα υπάρχουν και οι αντίστοιχες ποινικές κυρώσεις. Τέλος, επισημαίνουμε ότι όσοι ασχολούνται με αγροτικές εργασίες, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προς αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών και το προσεχές Σαββατοκύριακο (11-12/11/2023), καθώς αναμένεται στην περιοχή μας να έχουμε ανέμους νοτίων διευθύνσεων, που θα ξεπερνούν και τα 5 μποφόρ κατά τόπους.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ