Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζει τα όσα έγιναν έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη

337

«Αναφορικά με τα σημερινά γεγονότα έμπροσθεν του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει πλήρως κάθε ενέργεια που δεν συνάδει με το πνεύμα ειρηνικής διαμαρτυρίας», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

«Σημειώνεται ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ενώ οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Παρασκευής σε διαδήλωση αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο της Εμπρού Τιμτίκ (Ebru Timtik) έπειτα από απεργία πείνας 238 ημερών.

Οι διαδηλωτές προχώρησαν σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας στην οδό Αγίου Δημητρίου, στο ύψος του Τουρκικού Προξενείου. Δύο Κούρδοι αγωνιστές πυρπόλησαν χάρτινη επιγραφή με το πρόσωπο του προέδρου της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η αντίδραση της Αστυνομίας ήταν άμεση. Με εντολή του γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης προσήχθησαν δύο Κούρδοι, οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδήλωση διαμαρτυρίας και φέρονται να έβαλαν φωτιά στην επιγραφή με το πρόσωπο του Ερντογάν.

Εκτός αυτών προσήχθησαν ακόμη οκτώ άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ