Το ΜέΡΑ 25 κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιδιώκει την ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ με εργαζομένους πολλών ταχυτήτων

359

Οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης για την πολιτική της στην ΕΡΤ εξαπολύει με μακροσκελή ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25 το οποίο εκτιμά ότι «η απεμπλοκή της ΕΡΤ από το δημόσιο τομέα και το καθεστώς ΔΕΚΟ, με την έξοδο της από το ενιαίο μισθολόγιο (που έχει δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση από τον Δεκέμβριο 2019) προμηνύει την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, με εφαρμογή στην ΕΡΤ ανάλογου σχεδίου με αυτό της ΔΕΗ».

Ταυτόχρονα, το ΜέΡΑ 25 υπογραμμίζει ότι «οδεύουμε λοιπόν σε μια ΕΡΤ με εργαζόμενους «πολλών ταχυτήτων», με Συμβούλους και Διευθυντές πολλών χιλιάδων ευρώ και εργαζόμενους με μπλοκάκια των 500 ευρώ. Μια ΕΡΤ για το βόλεμα «των δικών μας παιδιών». Μια συρρικνωμένη ΕΡΤ της ολιγαρχίας και όχι των εργαζομένων».

Στην ανακοίνωση επικρίνεται έντονα η κυβέρνηση καθώς στο πλαίσιο του «στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού 2020-2024», «ένας κρατικός οργανισμός περιγράφεται με τα μελανότερα χρώματα , ώστε να δικαιολογηθεί εκ των προτέρων η παράδοσή του», ενώ περιγράφεται αναλυτικά η κυβερνητική πολιτική πέντε χρόνια από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Ειδικότερα, το ΜέΡΑ 25 επισημαίνει ότι:

«Έχουν περάσει 5 χρόνια από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ΑΕ (Ιούνιος 2015), ύστερα από το καταστροφικό «μαύρο» της Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ (Ιούνιος 2013), έχουν αλλάξει 4 Διοικήσεις και από τότε η ΕΡΤ ακόμα ψάχνει το «όραμα» της Δημόσιας Τηλεόρασης, πληρώνοντας μάλιστα πολλές χιλιάδες ευρώ σε εταιρείες και διορίζοντας Συμβούλους.

Η ΕΡΤ ΑΕ είναι δημόσια επιχείρηση, ανήκει στο δημόσιο τομέα και εποπτεύεται από το Κράτος. Έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια που διέπεται από τις διατάξεις του Καταστατικού της. Τον Ιούλιο του 2019 η εποπτεία της ΕΡΤ πέρασε προσωρινά στο Γραφείο του Πρωθυπουργού(!) ενώ πρόσφατα (Απρίλιο 2020) πέρασε στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας το σχέδιο της ΕΡΤ «στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού 2020-2024» που τέθηκε σε διαβούλευση από τις 5 μέχρι και τις 15 Μαΐου 2020. Πρόκειται για επικαιροποίηση προυπάρχοντος σχεδίου αντί του ποσού των 19.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ!

Στο παρόν σχέδιο, η ΕΡΤ περιγράφεται ως ένας παρηκμασμένος οργανισμός όπου «το ύψος των επενδύσεων σε πρόγραμμα που έχει μειωθεί σε επίπεδα μη λειτουργικά (με εξαίρεση τα αθλητικά), με χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης, με γερασμένο προσωπικό και ανάγκη ανανέωσης του, και μειωμένο ανταποδοτικό τέλος (-35% από το 2013)».

Το ΜέΡΑ25, αναφέρει στην συνέχεια ότι στο πολιτικό του πρόγραμμα έχει προτείνει την θεσμοθέτηση των διαβουλευτικών συμβουλίων κληρωτών και εκλεγμένων πολιτών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΔΙΑΣΚΕΠ-ΜΜΕ) για να σταματήσει αυτό το «πήγαιν’ έλα» διοικήσεων από την εκάστοτε Κυβέρνηση. Για να καταστεί απαραβίαστο ανθρώπινο δικαίωμα η πρόσβαση στην αλήθεια, και στην ελευθερία της έκφρασης και να μετατραπεί η ΕΡΤ από μηχανισμός προπαγάνδας σε δίαυλος ενημέρωσης και δημιουργικότητας.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ