Τσιάρας: Εξετάζουμε την επαναφορά του μέτρου στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων

330

Ανοιχτό ενδεχόμενο για την επαναφορά του μέτρου στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων άφησε το ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας όπως χαρακτηριστικά είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, είναι κάτι που το εξετάζει η Επιτροπή Παρακολούθησης του νέου ποινικού κώδικα.

Παράλληλα, σχετικά με τον φυγόδικο Χρυσαυγίτη, Χρήστο Παππά, ο οποίος αναζητείται, σημείωσε ότι «έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία ότι θα κάνει το χρέος της».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι ο πολιτικός κύκλος της Χρυσής Αυγής έκλεισε πέρυσι στις εκλογές, ενώ χθες έκλεισε και ο κύκλος απόδοσης ποινικών ευθυνών.

«Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς ότι η ελληνική δικαιοσύνη μπορεί να στέκεται στο ύψος της», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι είναι βέβαιο πως η υπόθεση θα πάει στο Εφετείο, ωστόσο εκτίμησε ότι δε θα πρόκειται για μια τόσο μακριά διαδικασία, καθώς θα δοθεί προτεραιότητα και όσον αφορά στους δικαστές και όσον αφορά στις αίθουσες που απαιτούνται λόγω του όγκου των κατηγορουμένων.

Τέλος, αναφερόμενος στις καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι έχει ήδη κατατεθεί νομοσχέδιο για τις εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη, που φτάνουν τις 60 χιλιάδες και εκτίμησε ότι θα μπορέσουν να έχουν διεκπεραιωθεί μέσα στο 2021, ενώ κατατέθηκε και νομοσχέδιο για τον λεγόμενο ηλεκτρονικό φάκελο σε όλα τα δικαστήρια και τις δομές της δικαιοσύνης, ώστε να γίνει η μετάβαση σε μια νέα εποχή.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ