ΤUI: Προς το παρόν ελεγχόμενη η κατάσταση στην Ελλάδα – Δεν υπάρχουν ακυρώσεις

395

Δεν επηρεάζει σε αυτή τη φάση την Ελλάδα, η απόφαση της TUI, του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού στον κόσμο, να αναστείλει τη λειτουργίας της πλειοψηφίας των ταξιδωτικών της δραστηριοτήτων (οργανωμένα ταξίδια, κρουαζιέρες, ξενοδοχειακές επιχειρήσεων), μέχρι νεωτέρας, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ στέλεχος του οργανισμού, αυτή την περίοδο και ουσιαστικά μέχρι τα τέλη Απριλίου, η δραστηριοποίηση της TUI στην Ελλάδα είναι ελάχιστη και εντοπίζεται σε ελάχιστες πτήσεις σε Κρήτη και Ρόδο.

Την ίδια στιγμή τα ξενοδοχεία του ομίλου δεν είναι σε λειτουργία, αφού εκκινούν παραδοσιακά στις αρχές ΜαΪου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η TUI, σε αυτή τη φάση, όπως τονίστηκε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, αφορά κυρίως την Ισπανία και τα Κανάρια νησιά, προορισμοί 12μηνης λειτουργίας και η έγνοια της εταιρίας όπως τονίστηκε εντοπίζεται στην ασφαλή επιστροφή των πελατών της, από τους προορισμούς που έχει διαδοθεί ο ιός

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα η κατάσταση είναι ακόμα ελεγχόμενη, όπως τονίστηκε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα δεδομένα δεν αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Για παράδειγμα, ακυρώσεις πελατών της TUI σε τουριστικά πακέτα του Αυγούστου στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή και ελπίδα όλων των εμπλεκομένων είναι η παρούσα κρίση να τελειώσει σύντομα.

Με γνώμονα το γεγονός ότι δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλή πρόβλεψη για τίποτα, εν μέσω αυτών των συνθηκών, η TUI, όπως τονίστηκε, βρίσκεται σε εγρήγορση και παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και μετά την εκπνοή της απόφασης της κυβέρνησης (απαγόρευση της λειτουργίας στο σύνολο της επικράτειας, των κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας, για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 έως και 30.4.2020), θα τοποθετηθεί αναλόγως.

Η TUI ως πάροχος ταξιδιωτικών τουριστικών υπηρεσιών, στην Ελλάδα διαθέτει 49 ξενοδοχεία και το 2019 έφερε στην χώρα μας περίπου 3 εκατομμύρια τουρίστες.

 

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ