Βαρουφάκης για το δημοψήφισμα του 2015: Πέντε χρόνια μετά, το ΟΧΙ πιο επίκαιρο από ποτέ

366

Για τη συμπλήρωση πέντε ετών από το δημοψήφισμα του 2015 τοποθετήθηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015 ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή της σύγχρονης ευρωπαϊκής Ιστορίας», αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, τονίζοντας ότι το 2015 τα μάτια των προοδευτικών ανθρώπων όλου του κόσμου στράφηκαν στην Ελλάδα όπου ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός ύψωσε το ανάστημά του εναντίον του σοσιαλισμού για τους πολύ λίγους και της στυγνής λιτότητας για την πλειοψηφία των Ευρωπαίων.

Προσθέτει ότι «κόντρα στην ασφυξία των κλειστών τραπεζών και την τρομολαγνεία των καναλιών της διαπλοκής, ο λαός απέδειξε ότι μπορεί. Ηττηθήκαμε λόγω μιας ηγεσίας που, αντίθετα με τον λαό, δεν ήθελε και δεν μπορούσε. Όμως, ο λαός μας γράφει Ιστορία τόσο με νίκες όσο και με ηρωικές ήττες».

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, η επέτειος του δημοψηφίσματος δεν έχει απλά ιστορική σημασία, επισημαίνει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υπογραμμίζει ότι: «εν όψει του 5ου Μνημονίου που ετοιμάζει η ίδια ολιγαρχία-χωρίς-σύνορα, και με μια ακόμα ελληνική κυβέρνηση να ετοιμάζεται για ένα νέο ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, η 5η επέτειος του ΟΧΙ αποτελεί παρακαταθήκη για την αντίσταση στη νέα φτωχοποίηση των ήδη φτωχοποιημένων Ελλήνων».

Καταλήγοντας στο μήνυμά του, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι «το ΟΧΙ δεν ανήκει σε κανένα κόμμα. Όμως, το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που τιμά εκείνο το ΟΧΙ δίνοντάς του νέα δυναμική μέσα από συγκεκριμένη Ολοκληρωμένη Πρόταση Νόμου για την Προστασία των Πολιτών από το 5ο Μνημόνιο».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ