Βαρουφάκης: Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου όλοι θα έχουν πρόσβαση στις ηχογραφήσεις

422

Ο Γιάννης Βαρουφάκης μέσω του προσωπικού του blog έκανε γνωστό πως μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα δοθούν στη δημοσιότητα οι ηχογραφήσεις του Eurogroup του 2015, προκειμένου να έχουν όλοι πρόσβαση.

Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 κατέθεσε στη Βουλή τις ηχογραφήσεις, ωστόσο αυτές δεν έγιναν δεκτές και επιστράφηκαν.

Ωστόσο ο κ. Βαρουφάκης με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο έκανε γνωστό πως το περιεχόμενο των ηχογραφήσεων θα δημοσιοποιηθεί έως το τέλος του μήνα.

Μάλιστα σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε στα αγγλικά: «Είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο πως οι ολιγαρχικές κυβερνήσεις φοβούνται τη διαφάνεια. Σήμερα υπέβαλα στον πρόεδρο ένα USB με όλες μου τις (απολύτως νόμιμες) ηχογραφήσεις του Eurogroup του 2015, ζητώντας του να τις θέσει στη διάθεση των βουλευτών και του κοινού. Πανικόβλητος, το επέστρεψε! Μην ανησυχείτε. Το MeRA25 θα ρίξει φως. Σύντομα!».

Ο Γιάννης Βαρουφάκης σε άλλο tweet γράφει: «Kανείς δεν δικαιούται να κρατήσει τους πολίτες στο σκοτάδι. Η αλήθεια για τα Eurogroup του 2015 πανικοβάλλει την τρόικα εσωτερικού επειδή είναι επίκαιρη & χρήσιμη. Το ΜέΡΑ25 επιλέγει το φως της διαφάνειας» επισυνάπτοντας το κείμενο από το προσωπικό του ιστολόγιο.

Μεταξύ άλλων στο κείμενό του ο κ. Βαρουφάκη αναφέρει: «Ο Πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε την διακριτική ευχέρεια που του προσέφερα να επιλέξει εκείνος τον τρόπο με τον οποίο οι βουλευτές, αρχικά, και οι πολίτες, σε δεύτερο χρόνο, θα αποκτούσαν πρόσβαση στις κρίσιμες εκείνες συνεδριάσεις που επηρέασαν τόσο βάναυσα τις ζωές τους.

Καθώς κανείς δεν δικαιούται να κρατήσει τη Βουλή και τους πολίτες στο σκοτάδι, το ΜέΡΑ25 αναλαμβάνει το έργο αυτό. Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουμε δώσει πρόσβαση σε όλες και όλους.

Η αλήθεια είναι όχι μόνο επαναστατική, όπως λέγαμε κάποτε, αλλά και χρήσιμη – ιδίως για ένα λαό που υποφέρει από τραγικές αποφάσεις που λαμβάνονται για αυτόν, ερήμην του, στο βαθύ σκοτάδι».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ