Βαρουφάκης προς Μητσοτάκη: Σας προκαλώ να μας χτυπήσετε, ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου θα κάνουμε πορεία στην αμερικανική πρεσβεία

315

«Εάν κύριε πρωθυπουργέ μας επιτρέψετε όπως λέτε, ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου, ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου να καταθέσουμε στεφάνι στο ΕΜΠ, τότε εμείς απαιτούμε να κάνουμε και την πορεία. Θα είμαστε εκεί και σας προκαλώ να μας χτυπήσετε. Θα είμαστε εκεί με μάσκες 9 άτομα, εγώ, οι βουλευτές μας του νομού Αττικής και εκπρόσωποι της νεολαίας και των επιτροπών μας.

Θα φοράμε μάσκες και θα κρατάμε αποστάσεις. Θα ξεκινήσουμε από το Πολυτεχνείο και θα καταλήξουμε με πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Δεν θα έχουμε μαζί μας άλλα μέλη του κόμματος, σας προκαλούμε να μας χτυπήσετε» τόνισε ο γραμματέας του κόμματος ΜέΡΑ 25 Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όσον αφορά την πανδημία , αναρωτήθηκε: «Είναι δυνατόν η κυβέρνηση να παρακαλά ιδιώτες να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας; Να τους λέει, κρατήστε ανοικτό το ιατρείο σας, κρατήστε και το μισθό σας και ελάτε εάν θέλετε να συμβάλλεται και στον αγώνα μας κατά του κορονοϊού;

Έπρεπε κύριε Μητσοτάκη να κάνετε άμεση επίταξη των ιατρών, αυτή τη στιγμή. Εάν είχαμε πόλεμο θα παρακαλάγατε τους φορτηγατζήδες να σας δώσουν τα φορτηγά τους; Αυτά που κάνετε είναι απαράδεκτα. Η επίταξη του ιδιωτικού τομέα, ιδίως στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να γίνει σήμερα κιόλας».

Όπως επεσήμανε, ο μόνος τρόπος για να τελειώσει γρήγορα η καραντίνα είναι «να προβούν οι υγειονομικές υπηρεσίες σε μαζικά δημόσια τεστ του πληθυσμού. Αντίθετα με τον Ντόναλντ Τραμπ, θα πρέπει να εμπιστευόμαστε την επιστήμη.

Καμία επιστήμη όμως δεν μπορεί να σας έχει οδηγήσει στην κρίση αυταρχισμού που είδαμε την πρώτη μέρα επιβολής των μέτρων, με μια άμοιρη γυναίκα καθισμένη στη γωνία του δρόμου στη Θεσσαλονίκη να τραγουδάει και της έβαλαν πρόστιμο 500 ευρώ.

Την ίδια ώρα τα λεωφορεία, περνούσαν γεμάτα με ανθρώπους παστωμένους μέσα. Στα γηροκομεία, γνωρίζατε ότι τυχόν εξάπλωση του κορονοϊού θα γινόταν από το προσωπικό που εργάζεται εκεί. Σε ποια γηροκομεία πήγατε και κάνατε προληπτικά περιστασιακά τεστ κύριοι της κυβέρνησης;».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ