Βασίλης Κικίλιας: Η χώρα είναι θωρακισμένη για τον κορονοϊό, έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα

447

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξελίξεις αναφορικά με τον κορονοϊό.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας στη χώρα και διαβεβαίωσε πως η χώρα είναι θωρακισμένη.

«Είμαστε δομημένοι, είμαστε οργανωμένοι, κι αυτό αποδεικνύεται γιατί έχουμε διαχειριστεί επιτυχώς έως σήμερα όλα τα ύποπτα περιστατικά» πρόσθεσε.

«Σας παρακαλώ για ακόμα μία φορά να συμπεριφερθούμε όλοι με ψυχραιμία, επαγγελματισμό και σοβαρότητα» τόνισε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας πως «ο συγκεκριμένος ιός μοιάζει με μία σοβαρή γρίπη κι έτσι θα αντιμετωπιστεί».

Λαμβάνοντας υπόψη και τα γεωγραφικά δεδομένα της Ιταλίας , οι λοιμωξιολόγοι μάς λένε πως ενδεχομένως αυξάνεται η πιθανότητα για κρούσμα και στη χώρα μας, εξήγησε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας: «Η χώρα είναι θωρακισμένη, έχει 13 νοσοκομεία αναφοράς, έχει όλα τα νοσοκομεία της σε ετοιμότητα, έχει τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τον ΕΟΔΥ, την Επιτροπή ειδικών».

«Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ενημερώνουμε σοβαρά, σωστά και θεσμικά τους πολίτες. Σας παρακαλώ πολύ να το τηρήσουμε όλοι αυτό με θρησκευτική ευλάβεια»κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ