Βιωματικό Εργαστήριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο

404

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Genderhood σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, τη συγγραφέα Λίνα Μουσιώνη και τις Εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν παιδιά 6-9 ετών σε βιωματικό εργαστήρι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των αποκριάτικων απαιτήσεων το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 11.00 . Το εργαστήρι έχει διάρκεια 2 ώρες και απευθύνεται σε παιδιά 6-9 ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση τα παιδιά να είναι μασκαρεμένα και να έχουν για εισιτήριο τη φαντασία τους !
Βασισμένο στο παραμύθι της Λίνας Μουσιώνη «Ζητείται άλογο για αμαζόνα» (Μεταίχμιο, 2017), το εργαστήρι προσκαλεί τα παιδιά να μπουν στο ρόλο της ηρωίδας και του ήρωα. Με βιωματικές διαδραστικές δράσεις τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στα εργαστήριά μας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, θα μπουν σε κλίμα αποκριάτικου πάρτι και ντυμένα με τις φορεσιές τους θα σχεδιάσουν μια καινούργια αμφίεση που θα είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Σκοπός του εργαστηρίου είναι μέσα από τεχνικές δραματοποιημένης αφήγησης και δημιουργικού παιχνιδιού, τα παιδιά να πάνε ένα βήμα πιο μπροστά τη φαντασία τους και να χωρέσουν σε κοστούμια που θα χωράνε τα θέλω τους.
Καιρός να διαβάσουμε παραμύθια από την ανάποδη. Τα παιδιά της γενιάς 2.0 έχουν ανάγκη να δημιουργήσουν εμπειρίες-καθρέφτες που θα τα προετοιμάσουν για την ενήλικη ζωή και όσες δυσκολίες και ευκολίες αυτή θα φέρει. Δε θα αρκούσε να διάβαζαν μόνο πόσο υπομονετικές και όμορφες πρέπει να είναι οι πριγκίπισσες, ούτε πόσο θαρραλέοι και τρανοί πρέπει να είναι οι ιππότες των παραμυθιών. Θέλουμε παιδιά που να έρχονται κοντά με πρότυπα που όλα τα μπορούν: από ένα κορίτσι που γίνεται Αμαζόνα της Φωτιάς μέχρι ένα αγόρι που γίνεται Ουράνιο Άλογο.
Υπάρχουν παραμύθια που δε χωράνε σε καλούπια. Και υπάρχουν φορεσιές αποκριάτικες που προσκαλούν σε αναποδιές. Κάθε φορά που πλησιάζουν οι Απόκριες τα παιδιά σαν να αγχώνονται. Πήγαινε στα μαγαζιά, σκαρφίσου φορεσιά, κάνε τη να μοιάζει παιχνιδιάρα και ευφάνταστη, φόρεσε μάσκα, βγάλε τη μάσκα. Και πρόσεξε μην είναι και πολύ ντεμοντέ το όλο outfit. Τι θα γινόταν αν έπεφταν οι μάσκες και τα παιδιά έφτιαχναν τη δική τους… ανάποδη φορεσιά;
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο 2410287508.

Το Βιβλιοπωλείο “γραμμή” Χαρτοπωλείο θα είναι εκεί σας περιμένουμε να παίξουμε, να δημιουργήσουμε και να φτιάξουμε ΦΟΡΕΣΙΕΣ με αναποδιές!!!
ΠΑΙΔΙΑ ΦΟΡΕΣΤΕ ΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ