Απήγαγαν σύζυγο Νορβηγού κροίσου -10 εβδομάδες εξαφανισμένη, ζητούν 9 εκατ. ευρώ σε κρυπτονόμισμα [εικόνες]

187

Η απαγωγή της συζύγου ενός Νορβηγού εκατομμυριούχου έχει σοκάρει τη Νορβηγία, μια χώρα με χαμηλό δείκτη εγκληματικότητας.

Η Ανε-Ελίζαμπεθ Φάλκεβικ Χάγκεν εξαφανίστηκε στις 31 Οκτωβρίου. Ομως, η αστυνομία έκανε γνωστή την υπόθεση την Τετάρτη, ελπίζοντας πως θα καταφέρει να συγκεντρώσει πληροφορίες. Ηδη, κάποιοι έχουν ζητήσει λύτρα ύψους 9 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα Verdens Gang, σε κρυπτονόμισμα Monero. Ομως, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία απόδειξη ότι η 68χρονη είναι ζωντανή, ή ό,τι εκείνοι που ζήτησαν τα λύτρα την κρατούν.

Ο Τομ Χάγκεν
Ο Τομ Χάγκεν
Η Ανε- Ελίζαμπεθ Φάλκεβικ Χάγκεν
Η Ανε- Ελίζαμπεθ Φάλκεβικ Χάγκεν

Πρόκειται για τη σύζυγο του κροίσου Τομ Χάγκεν, ο οποίος δραστηριοποιείται στους τομείς των κτηματομεσιτικών και της ενέργειας. Η περιουσία του εκτιμάται στα 174 εκατ. ευρώ. Το ζευγάρι έκανε μοναχική ζωή, σύμφωνα με τα νορβηγικά ΜΜΕ, που περιγράφουν τον επιχειρηματία ως άνθρωπο που αποφεύγει τα ΜΜΕ.

«Εχει διατυπωθεί αίτημα για λύτρα αλλά και σοβαρές απειλές», δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Τόμι Μπρόσκε. «Η θεωρία μας είναι ότι το θύμα απήχθη από το σπίτι της στο Λόρενσκογκ, περίπου 20 χλμ. από το Οσλο», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι αρχές έχουν εξετάσει διάφορες πιθανές θεωρίες για την εξαφάνιση της γυναίκας. Δήλωσε ακόμη πως η αστυνομία δεν έχει λάβει καμία απόδειξη ότι η 68χρονη είναι ζωντανή «αλλά ούτε έχουμε ενδείξεις πως δεν είναι ζωντανή».

Το σπίτι από το οποίο απήχθη η 68χρονηΤο σπίτι από το οποίο απήχθη η 68χρονη

Φωτογραφίες: ΑΠΕ/ EPA

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here