Εμβολιασμοί: Το Ισραήλ έχει εμβολιάσει 1 στους 2 κατοίκους -Τα εμβόλια ανά χώρα, τι γίνεται στην Ελλάδα

218

Ενα ενδιαφέρον στοιχείο δείχνει η στατιστική εταιρία Our World In Data σχετικά με τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού ανά χώρα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο οργανισμός (η OWID είναι μια επιστημονική διαδικτυακή σελίδα που εστιάζει σε μεγάλα παγκόσμια προβλήματα όπως φτώχεια, ασθένειες, πείνα, κλιματική αλλαγή, πόλεμος, υπαρξιακοί κίνδυνοι και ανισότητες. Ο ιδρυτής της έκδοσης είναι ο κοινωνικός ιστορικός και οικονομολόγος Μαξ Ρόζερ. Η ερευνητική ομάδα εδρεύει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης), το Ισραήλ έχει την πιο εντυπωσιακή επίδοση ως τώρα, καθώς έχει καταφέρει να εμβολιάσει σχεδόν έναν στους δύο κατοίκους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που συλλέγει από κάθε χώρα και με βάση τον συνολικό αριθμό κατοίκων, το Ισραήλ έχει καταφέρει ως τώρα να εμβολιαστούν 49 κάτοικοι ανά 100 κατοίκους.

Είναι μακράν η πιο «παραγωγική» χώρα στο θέμα του εμβολιασμού ως τώρα, ενώ πολύ πίσω, στην δεύτερη θέση βρίσκονται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με σχεδόν 28 άτομα ανά 100 κατοίκους (27.95). Στην τρίτη θέση είναι το Ηνωμένο Βασίλειο με 11.25, ενώ ακολουθούν Μπαχρέιν (8.11) και ΗΠΑ (7.11). Οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, λόγω και των σημαντικών καθυστερήσεων που έχουν προκύψει κυρίως με την Astrazeneca, βρίσκονται πολύ πιο χαμηλά με μ.ο. περίπου 2 κατοίκους ανά 100, μέσος όρος στον οποίο βρίσκεται και η Ελλάδα.

Ποιες χώρες έχουν κάνει τα περισσότερα εμβόλια
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα περισσότερα εμβόλια έχουν γίνει στις ΗΠΑ, καθώς φτάνουν τα 23.54 εκατομμύρια. Ακολουθούν Κίνα (22.77 εκατ.), Βρετανία (7.64 εκατ.), Ισραήλ (4.65 εκατ.) και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (2.76 εκατ).
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/emboliasmoi-poies-hores-ehoyn-kanei-ta-perissotera

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here