Η οδύσσεια ενός Αυστραλού 104 ετών να πάει στην Ελβετία για να πεθάνει

405

Ένας από τους πιο ηλικιωμένους επιστήμονες του κόσμου επιθυμεί να δώσει τέλος στη ζωή του στην άλλη πλευρά του κόσμου, καθώς όπως λέει «μετάνιωσα που έζησα τόσο πολύ».

Στα 104 του αισίως, ο γεννημένος στην Αγγλία, David Goodall, έχει ζήσει δύο παγκόσμιους πολέμους, έχει δει 20 Μουντιάλ και τα πάντα λίγο πολύ που συνέβησαν τον τελευταίο και περιπετειώδη αιώνα.

Ο διαπρεπής καθηγητής βοτανολογίας εγκαταστάθηκε στην Αυστραλία το 1948, τώρα όμως λέει πως ήρθε η ώρα του να φύγει από τον κόσμο. Πρέπει όμως να πάει στην Ελβετία για να δώσει το τέλος που ονειρεύεται, μιας και η υποβοηθούμενη αυτοκτονία απαγορεύεται στην Αυστραλία.

fdioghio1

Όπως είπε στο δίκτυο ABC: «Μετανιώνω που έφτασα σε αυτή την ηλικία. Δεν είμαι χαρούμενος, θέλω να πεθάνω. Δεν είναι λυπηρό, εξάλλου. Είναι μόνο όταν σε αποτρέπουν. Αν κάποιος αποφασίζει να σκοτωθεί, αυτό πρέπει να μπορεί να γίνει. Νομίζω πως κανένας άλλος δεν πρέπει να παρέμβει».

Στον ηλικιωμένο έστησαν μάλιστα μια σελίδα σε πλατφόρμα χρηματοδότησης και μάζεψε μέσα σε 12 μέρες περισσότερα από 20.000 δολάρια, ενώ εκείνος χρειάζεται μόλις 15.000 για να ταξιδέψει ως τη Βασιλεία της Ελβετίας και να πάει σε κλινική για την ευθανασία του.

fdioghio3

Δεν είναι μάλιστα πρώτη φορά που γίνεται είδηση, καθώς μόλις το 2016 διεκδίκησε και πήρε το δικαίωμά του να συνεχίσει να διδάσκει στο Edith Cowan University, όταν η πρυτανεία του το απαγόρευσε χαρακτηρίζοντάς τον «δημόσιο κίνδυνο» λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του.

Έχοντας κλείσει έναν αιώνα σε αυτόν τον πλανήτη, ο καθηγητής Goodall θέλει να φύγει ήσυχα από τη ζωή. Και επιβιβάστηκε πράγματι στη μοιραία πτήση στις 2 Μαΐου, δηλώνοντας για άλλη μια φορά μετανιωμένος που πρέπει να κάνει τον γύρο του κόσμου για να πεθάνει όπως έχει επιλέξει…

https://youtu.be/YapmVQOBvS0

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here