Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στη Θεσσαλία- Ποιες άλλες περιοχές κινδυνεύουν

309

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για ακόμη μία ημέρα για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Υψηλός (κατηγορία κινδύνου 3) θα είναι και την Τρίτη 9 Ιουλίου ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Κατά τη σχετική προειδοποίηση, η πιθανότητα εκδήλωσης φωτιάς είναι υψηλή και στις παρακάτω περιοχές:

  • Αττική,
  • Στερεά Ελλάδα,
  • Θεσσαλία,
  • Δωδεκάνησα,
  • Πελοπόννησο,
  • Δυτική Ελλάδα.

Σε όλη την υπόλοιπη χώρα, η κατηγορία κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι «μέση» (κατηγορία κινδύνου 2).

Πάντως, σε περιοχές στις οποίες ενδέχεται να σημειωθεί πτώση κεραυνών σε δάση και σε δασικές εκτάσεις, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θα είναι αυξημένος.

​​​​Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

 

Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, καλεί τους πολίτες να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Πηγή: sputniknews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here