Ζαχαράκη: Θέλουμε τα παιδιά μας υγιή και προστατευμένα σε όλη την Ελλάδα, σε όποιο σχολείο κι αν πάνε

341

Για το άνοιγμα των σχολείων κάτω από συνθήκες που επιτάσσει η πανδημία του κορονοϊού μίλησε η Σοφία Ζαχαράκη.

«Το στοίχημα των σχολείων θα κερδηθεί κυρίως απ’ όσους θα βρίσκονται μέσα στις σχολικές μονάδες», ανέφερε σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, επισημαίνοντας ότι «είναι σημαντικό, είναι κρίσιμο, μαθητές και εκπαιδευτικοί να δημιουργήσουν μαζί μια ισχυρή αλυσίδα προστασίας όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τους πιο ευάλωτους, για τους παππούδες και τις γιαγιάδες που χρειάζονται τη μέριμνά μας».

Αναφέρει ότι στην εκπαιδευτική κοινότητα τα καταγεγραμμένα θετικά κρούσματα δεν ξεπερνούν τα 20 και τα χαρακτηρίζει «μεμονωμένα», σημειώνοντας ότι «δεν δημιουργούν συνθήκες για γενικευμένη ανησυχία». Η κ. Ζαχαράκη επισημαίνει, ωστόσο, ότι δεν υποτιμάται καμία περίπτωση: «Αντιθέτως ενισχύουμε τον συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές για άμεση αντίδραση και ιχνηλάτηση επαφών, όπως ακριβώς ορίζουν τα πρωτόκολλα διαχείρισης που έχουν αποσταλεί στα σχολεία», τονίζει.

Σχολιάζοντας πρωτοβουλίες ορισμένων δήμων να πάρουν επιπλέον μέτρα για τα σχολεία, η υφυπουργός χαρακτηρίζει «πολύ κρίσιμο» το να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση της κατάστασης που προκύπτει εξαιτίας της πανδημίας, η οποία θα πρέπει να βασίζεται στις οδηγίες των πλέον ειδικών. «Οι οδηγίες αυτές θα πρέπει να ακολουθούνται με ακρίβεια και με συνέπεια, ώστε να μη δημιουργείται σύγχυση σε πολίτες και γονείς. Θέλουμε τα παιδιά μας υγιή και προστατευμένα σε όλη την Ελλάδα, σε όποιο σχολείο κι αν πάνε», υπογράμμισε.

Για την περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος καθηγητή, ο οποίος διδάσκει σε πολλά τμήματα, η υφυπουργός αναφέρει ότι θα κλείνουν τα τμήματα που διδάσκει ο εκπαιδευτικός και θα ακολουθείται η διαδικασία ιχνηλάτησης, ενώ η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχίζεται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Τέλος, σχετικά με το πολυσυζητημένο μέτρο προστασίας, τη χρήση μάσκας και το εάν υπάρχει περίπτωση «διαλείμματος» από τη μάσκα, η κ. Ζαχαράκη τονίζει ότι αυτό θα μπορούσε να συνδυαστεί με το φαγητό ή με το παιχνίδι σε ανοιχτό χώρο και τη γυμναστική, όπου η χρήση μάσκας δεν συστήνεται. Σημειώνει, ωστόσο, ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να προσαρμοστεί για τις περιπτώσεις των παιδιών που δεν μπορούν να φέρουν μάσκα για ιατρικούς λόγους, αλλά και όποιες νέες κατευθύνσεις δοθούν από τους επιστήμονες.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ