Κατασκήνωση στην Πόλη… Ένα success story για τη Λάρισα

1255

Το πρόγραμμα “Κατασκήνωση στην πόλη” έφτασε για μια ακόμη χρονιά στο τέλος του και τείνει να εξελχθεί σε έναν από τους “άσσους” της Δημοτικής Αρχής, αλλά και του Αντιδημάρχου και εμπνευστή του προγράμματος Δημήτρη Δεληγιάννη.

Το κοινωνικό έργο που προσφέρει η “Κατασκήνωση στην πόλη” σε γονείς και επαγγελματίες που δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους την καλοκαιρινή περίοδο που είναι κλειστά τα σχολεία, είναι σημαντικό και αναντικατάστατο! Σε μία εποχή όπου οι εργαζόμενοι γονείς “επιβαρύνουν” τους παπούδες και τις γιαγιάδες, ή ακόμη και να μην είναι εργαζόμενοι τα παιδιά είναι πολλές ώρες με το κινητό, το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Δήμου ήρθε και έδωσε βοήθεια σε οικογένειες με δημιουργικές δραστηριότητες για ταπαιδιά που την αγάπησαν!

Εφαρμόστηκε πρώτη φορά διστακτικά με λίγα παιδιά, ενώ – αξίζει να σημειωθεί ότι δέχθηκε μεγάλη αμφισβήτηση – και σιγά σιγά εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες καθώς φέτος τα παιδιά που συμμετείχαν άγγιξαν τις 2.500 χιλιάδες!

Το ευχαριστώ του Δημήτρη Δεληγιάννη

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Δημήτρης Δεληγιάννης με αφορμή την τελετή λήξης της 3ης περιόδου έγραψε σε ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια:

“Μια γιορτή, ένας θεσμός και πολλά ευχαριστώ…
Μια ακόμη γιορτή λήξης για την Κατασκήνωση στην Πόλη – 2023. Για 8ο χρόνο στη σειρά. Με αγώνες ποδοσφαίρου, χορό, αθλητικά παιχνίδια, παγωτό χωνάκι και πολλά πολλά παιδικά χαμόγελα. Μια χρονιά που έσπασε όλα τα ρεκόρ, με 2500 παιδιά, με πάνω από 20 συνεργαζόμενους φορείς, με δεκάδες παιδαγωγούς από τις δομές του δήμου.
Ένα ευχαριστώ, λοιπόν, πρώτα απ΄όλα στους γονείς της πόλης που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους αυτούς τους δύο μήνες!
Ένα ευχαριστώ, επίσης, για τους φορείς, για όλους εκείνους που για άλλη μια χρονιά συνεργάστηκαν μαζί μας, στηρίζοντας με τρόπο ουσιαστικό ένα σπουδαίο πρόγραμμα για μια Πόλη που Μαθαίνει. Αλλά και για την εξαιρετική ομάδα που είχε την ευθύνη της οργάνωσης, στις αεικίνητες και αγαπημένες συνεργάτιδες, τη Διευθύντρια Παιδείας Σταυρούλα Μπαξεβάνου, τη Λόλα Κλεισιάρη και τη Λίνα Μουσιώνη.
Και βέβαια, ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους τους παιδαγωγούς τους φύλακες και βοηθητικό προσωπικό, όλους όσους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και στήριξαν με γνώση και χαμόγελο την απόφασή μας να δεχτούμε όλα τα παιδιά για όσες περιόδους είχαν ανάγκη οι γονείς τους.
Και κάπως έτσι, ένα καινοτόμο πρόγραμμα για τη στήριξη των οικογενειών στην πόλη, το μεγαλύτερο στη χώρα, γίνεται θεσμός. Και η πόλη μας μπορεί να είναι περήφανη…
Και του χρόνου!”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ