Οι εκτελεστές του Παύλου Μπακογιάννη σε χωριστούς δρόμους

642

Είναι ο Ηρακλής Κωστάρης, ο ένας απ’ τους δυο καταδικασμένους δολοφόνους του Παύλου Μπακογιάννη. Ο άλλος, ο βασικός ήταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας ο «φαρμακοχέρης» με το … ιστορικό 45αρι της «17 Νοέμβρη».


Κολωνάκι, οδός Ομήρου, 26-9-1989. Το τελευταίο πρωινό του Παύλου Μπακογιάννη, απ’ τα όπλα των Κουφοντίνα και Κωστάρη

Εδώ και κάτι χρόνια ο Κωστάρης, σιωπηρά έχει διαχωρίσει τη θέση του από τον μέντορά του τον «Λουκά» της «17 Ν». Τώρα κάνει «μεροκάματα» και βγάζει το ψωμί στους φούρνους του Κορυδαλλού, λαμβάνει εκπαιδευτικές άδειες, ενώ για τα καλοκαίρια φροντίζει η «έξοδός» του με ολιγοήμερη άδεια συνήθως να συμπίπτει με το πανηγύρι του χωριού του στη Θεσπρωτία [23-24 Αυγούστου]. Μάλιστα  ξημερώματα, όταν ο κόσμος αραιώνει χορεύει και θυμάται τα παλιά …

Ο Κωστάρης «μυήθηκε» στα μυστικά της οργάνωσης από πολύ νεαρή ηλικία και από γιος ενός μεροκαματιάρη ταξιτζή στην Μόρφι Θεσπρωτίας, ήρθε στην Αθήνα και εξελίχθηκε σ’ έναν αθέατο εκτελεστή της οργάνωσης που έβλεπε της κυβερνήσεις να πέφτουν αλλά αυτή να μένει.

Στον Κορυδαλλό οι Γιωτόπουλος – Τζωρτζάτος

Μαζί με τον Κωστάρη στους φούρνους εργάζεται και ο Βασίλης Τζωρτζάτος, ο οποίος για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα βρισκόταν μαζί του με τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού. Και οι δυο τους είχαν σφοδρή αντιπαράθεση με τον Κουφοντίνα. Σήμερα ο Γιωτόπουλος, ο «ακαδημαϊκός» απ’ το Παρίσι, ο «Λάμπρος» της 17Ν, που είχε κρατηθεί και στις Φυλακές Δομοκού, βρίσκεται στην Ε’ Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού.

Ο «αρνητής» Σάββας Ξηρός και ο Χριστόδουλος

Ο Σάββας Ξηρός, από την πλευρά του, κρατείται μαζί με τον αδελφό του Χριστόδουλο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού. Λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, το 2015 είχε τη δυνατότητα να αποφυλακιστεί, αλλά αρνήθηκε να βάλει «βραχιολάκι». Τότε, είχε, μάλιστα, αναφέρει ως αιτία της άρνησής του τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

Βασίλης Χήτος

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here