“Ο Εθελοντισμός είναι Πηγή Ζωής”

2081

Η εθελοντική δράση των ανθρώπων μπορεί να χαρακτηριστεί και ως πηγή ζωής, αφού συμβάλει μόνο θετικά στην ανάπτυξη και τις ικανότητες των ατόμων.
Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσουμε αυτή την μεγάλη πράξη ανθρωπιάς, αρκεί να ακούσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο και να κατανοήσουμε τα οφέλη για τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας. Ο εθελοντισμός δεν διαχωρίζεται σε φύλο και σε ηλικία, είναι απλώς μια στάση ζωής για τον καθένα μας με πολλές ανεκτίμητες αξίες, όπως είναι η κοινωνική συμμετοχή, η αλληλεγγύη και η φιλανθρωπία.
Οι πολίτες που αποφασίζουν να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό προέρχονται από διάφορα κοινωνικά στρώματα, με μόνο κοινό το περίσσευμα ψυχής για προσφορά. Είναι ενεργά και συνειδητοποιημένα άτομα που το μόνο που θέλουν είναι να προσφέρουν απλόχερα τον ελεύθερο τους χρόνο προς όφελος των συνανθρώπων τους, χωρίς να περιμένουν να λάβουν κανένα αντάλλαγμα. Η προσφορά της εθελοντικής δράσης έχει πολλές μορφές όπως (νομική βοήθεια, ενημέρωση θεμάτων, δωρεά αίματος, υγειονομικές φροντίδες, ψυχαγωγία, αλληλοϋποστήριξη ανθρώπων) και πολλά άλλα.
Ένα μεγάλο προνόμιο του εθελοντισμού είναι η αύξηση της αυτοεκτίμησης και η μείωση της πιθανότητας εμφάνισης κατάθλιψης, γιατί το κάθε άτομο γεμίζει τη ζωή του με χαρά και νόημα και βελτιώνει καθημερινά τις κοινωνικές δεξιότητές του.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας τα εθελοντικά σωματεία αυξάνονται συνεχώς μετρώντας εκατοντάδες χιλιάδες μέλη, δείχνοντας την τάση της πλειοψηφίας της κοινωνίας μας για προσφορά, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που βιώνει η ανθρωπότητα.
Ειδικά τις μέρες των εορτών που είναι για τους «πολλούς» μέρες αγάπης και ζεστασιάς και κάποιες κοινωνικές ομάδες αισθάνονται εντελώς ξεχασμένες από τον υπόλοιπο κόσμο, πρέπει να ενεργοποιούμε το εθελοντικό μας ένστικτο ακόμα περισσότερο, έτσι ώστε να κάνουμε και αυτούς τους συνανθρώπους μας να νιώσουν αξιοπρέπεια, σεβασμό, χαρά και το μεγάλο κέρδος μας να είναι ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό τους.
Ίσως τελικά ο εθελοντισμός στις μέρες μας είναι το μόνο ‘καράβι’ που μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα, αρκεί να βγάλουμε όλοι κάποια στιγμή από μέσα μας τον καλό μας εαυτό και να ασχοληθούμε μαζί του.
Καλή Χρονιά σε όλο τον κόσμο, με υγεία, Αγάπη και μόνο χαρές σε κάθε σπιτικό.
Ντιντιός Θωμάς
Πρόεδρος ‘’ΑΓΑΠΑΜΕ ΛΑΡΙΣΑ’’

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ