Atelier Vatrima: Υψηλή Ραπτική στο κέντρο της Λάρισας

2318

Ξέρεις, όταν μου ζητάνε να γράψω μια παρουσίαση για κάποιο κατάστημα, γεγονός ή ακόμα και άτομο, μου είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσω πως θα ξεκινήσω και τι θα πω. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, τα πράγματα μάλλον ήταν διαφορετικά και αυτό όχι εξαιτίας του δικού μου ταλέντου στον γραπτό λόγο αλλά του ταλέντου των τριών κοριτσιών που θα γνωρίσουμε σ’ αυτές τις γραμμές.
Δεν ξέρω αν πιστεύεις στα παραμύθια ή ακόμα και στις καρμικές σχέσεις, αλλά η δικιά μου σχέση με το Αtelier Vatrima (Παύλου Μελά 8Β, Λάρισα), ξεκίνησε τελείως τυχαία και εξελίχθητε έτσι, εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς να τις έχω συναντήσει! Χωρίς να τις έχω δει ποτέ από κοντά λοιπόν, είχα φτιάξει στο μυαλό μου ήδη την εντύπωση που τους ταίριαζε και την προηγούμενη εβδομάδα που επιτέλους τις συνάντησα, επιβεβαιώθηκα!
Για μένα, είναι οι καλές νεράιδες του παραμυθιού και ακόμα και αν εκείνες το βρίσκουν υπερβολικό και χαμηλώνουν το κεφάλι τους όταν το λέω, είναι η αλήθεια! Τις συνάντησα στον χώρο τους στο κέντρο της Λάρισας και η αλήθεια είναι ότι κάποιος έπρεπε να με διώξει από εκεί μέσα γιατί είχα εκστασιαστεί με τα πολυτελή τους υφάσματα, τις μοναδικές τους δημιουργίες και τον παριζιάνικο αέρα του atelier.

Μιλήσαμε για όλα, λες και είμαστε φίλες χρόνια και αυτό που κατάλαβα είναι ότι όλες οι γυναίκες που επισκέπτονται τον χώρο τους, κάπως έτσι νιώθουν. Ανάμεσα σε δαντέλες, τούλια με χρυσόσκονη και καινούρια συλλογή, τα κορίτσια μου μίλησαν με πάθος για το εγχείρημα τους στην παραγωγή ρούχων υψηλών προδιαγραφών.
Το ταξίδι τους ξεκινάει χρόνια πριν, αφού η μαμά Παρασκευή είναι μοντελίστ και είναι εκείνη που τους έδωσε το ερέθισμα να ασχοληθούν με την υψηλή ραπτική. Οι νεραΐδες μας λοιπόν, η Βασιλική, η Τριανταφυλλιά και η Μαριάννα Κατσούρα, δημιούργησαν το atelier Vatrima – το όνομα είναι η σύμπτυξη των δικών τους ονομάτων- με σκοπό να μας κάνουν όλες να μοιάζουμε λίγο με πριγκίπισσες, λίγο με Γαλλίδες σταρ του σινεμά και τελοσπάντων, να νιώθουμε ο εαυτός μας μέσα σε υφάσματα εξαιρετικής ποιότητας και ραφής, που αγαπούν το γυναίκειο σώμα όπως είναι.

Η μέρα τους είναι απαιτητική, καθώς δημιουργούν από το μηδέν όλα τα νυφικά, τα βαπτιστικά και τα ρούχα που εμείς οι υπόλοιπες θα φορέσουμε και θα εντυπωσιάσουμε σίγουρα. Είναι υπεύθυνες για όλα τα στάδια της δημιουργίας, από την επιλογή των υφασμάτων, στον σχεδιασμό και στην τελική παραγωγή του ρούχου και δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του γιατί έχουν μάθει να παρέχουν το καλύτερο.

Δεν ξέρω για εσάς, πάντως εγώ βρίσκω αφάνταστα γοητευτικό τρεις νέες γυναίκες με διαφορετικές σπουδές να ακολουθούν το όνειρο τους και να πετυχαίνουν σιγά σιγά να γίνουν μοναδικές στο είδος τους. Και ξέρετε, η δημιουργία δεν είναι εύκολο πράγμα, ειδικά στα χρόνια που ζούμε, αλλά αν κάνεις αυτό που αγαπάς σίγουρα κάποια στιγμή δικαιώνεσαι. Είναι σαν τα παραμύθια που πάντα έχουν όμορφο τέλος και είμαι σίγουρη πως και το δικό τους παραμύθι κάπως έτσι θα εξελιχθεί… Με όμορφα υφάσματα να τα φυσάει ο ανοιξιάτικος αέρας, πολλά γυναίκεια χαμόγελα και άρωμα γαλλικού μακαρόν.
Και κάπως έτσι, έζησαν αυτοί καλά και εμείς ντυμένες καλυτέρα, από το Αtelier Vatrima!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here