«Βόμβα» από το Τόκιο: Η κυβέρνηση σκέφτεται να ματαιώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες

86

Προς ματαίωση οδεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο!

Σύμφωνα με τους Times, κυβερνητικές πηγές από την Ιαπωνία αναφέρουν πως η διοργάνωση λόγω της πανδημίας είναι «καταδικασμένη να αποτύχει» και γι’ αυτό στην κυβέρνηση ετοιμάζονται να αποφασίσουν την ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων! Σε «ιδιωτική» συζήτηση μάλιστα στελεχών της κυβέρνησης έγινε αυτή η συζήτηση και όπως φαίνεται είναι πιο ορατό από ποτέ να ματαιωθούν οριστικά.

Αρκετοί επικεφαλής της κυβέρνησης μάλιστα φέρονται να είναι σύμφωνοι με αυτό το ενδεχόμενο και ήδη κοιτάζουν να βάλουν υποψηφιότητα για την επόμενη διαθέσιμη διοργάνωση (2032).

«Κανείς δεν θέλει να είναι ο πρώτος που θα το ξεστομίσει, αλλά το θέμα είναι πως είναι πολύ δύσκολο (να διεξαχθούν), είπε κυβερνητική πηγή στους Times, τονίζοντας πως «δεν νομίζω ότι πρόκειται να διεξαχθούν».

Η ΔΟΕ περιμένει να διεξαχθούν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Την ίδια ώρα, η ΔΟΕ, δια στόματος Τόμας Μπαχ, μαζί με την Επιτροπή των Αγώνων ισχυρίζονται πως η διοργάνωση θα γίνει κανονικά το διάστημα 23 Ιουλίου – 8 Αυγούστου.

«Δεν βλέπω τον λόγω να μη γίνουν. Δεν έχουμε λόγο να μην διεξαχθούν αυτή τη στιγμή. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει Plan B και είμαστε συγκεντρωμένοι στο να κάνουμε ασφαλείς και πετυχημένους αγώνες» έλεγε ώρες νωρίτερα ο Μπαχ.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας και έχουν οριστεί να γίνουν φέτος. Η κοινή γνώμη ωστόσο στην χώρα είναι αντίθετη με αυτό το ενδεχόμενο, καθώς η πανδημία συνεχίζεται. Η Οργανωτική Επιτροπή και η κυβέρνηση έχουν ρίξει δισεκατομμύρια δολάρια για την διεξαγωγή τους και πιθανή ματαίωση θα είναι οικονομική καταστροφή.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here