Στα όσα αναμένεται να υποστηρίξει ενώπιον της ανακρίτριας Πατρών στην οποία και θα απολογηθεί την Κυριακή η Ειρήνη Μουρτζούκου αναφέρθηκε ο δικηγόρος της, Νίκος Αλεξανδρής, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ, το πρωί της Παρασκευής (11.7.25). Όπως φαίνεται, η 25χρονη θα υποστηρίξει ότι δεν είναι η μόνη υπεύθυνη για τις δολοφονίες των παιδιών.
Υπενθυμίζεται ότι η Ειρήνη Μουρτζούκου, η οποία συνελήφθη το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, ομολόγησε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στη ΓΑΔΑ τη νύχτα της Τρίτης, τέσσερις δολοφονίες βρεφών. Των δύο δικών της μωρών, του βρέφους της φίλης της Κατερίνας το 2021 καθώς και της αδελφούλας της ηλικίας 1,5 έτους το 2014. Σημειώνεται πάντως ότι δεν αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο δολοφόνησε τα τέσσερα βρέφη ενώ δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στον θάνατο του μικρού Παναγιωτάκη το 2024.
«Η εντολέας μου με την απολογία της θα τα πει όλα αδιαφορώντας για τις συνέπειες, θέλοντας να λυτρωθεί και να αναλάβει το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί. Δεν της αναλογεί ολόκληρο το κομμάτι των ευθυνών. Διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή η απολογία της και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί σε όλες τις περιπτώσεις. Πάντως η εντολέας μου δεν είναι η μόνη η οποία ευθύνεται για όλο αυτό το τραγικό γεγονός της απώλειας πέντε παιδιών», τόνισε ο δικηγόρος της Ειρήνης Μουρτζούκου.
Υποστήριξε πως «δεν είναι δεμένη η δικογραφία», επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχουν μέσα οι ιατροδικαστικές εκθέσεις».
«Η υπόθεση δεν θα είχε κλείσει χωρίς την ομολογία της», ανέφερε.
Παράλληλα, ζήτησε να μην αποκαλύψει περισσότερα διότι σε 48 ώρες είναι προγραμματισμένη η απολογία της.
Πηγή: newsit.gr

























