“Λουκέτο” στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου λόγω απεργίας των ελεγκτών. Τι λένε για την ασφάλεια των πτήσεων (ΦΩΤΟ)

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, προαναγγέλλοντας 24ωρη απεργία στις 28 Αυγούστου σε όλα τα αεροδρόμια και τις μονάδες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της χώρας. Οι ελεγκτές καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας στις πτήσεις, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με το νέο νομοσχέδιο για το πειθαρχικό δίκαιο επιχειρεί να επιβάλει «σιγή» στον κλάδο και να τιμωρεί κάθε δημόσια κριτική.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «κάθε μέρα προκύπτουν βλάβες και δυσλειτουργίες», ενώ γίνεται αναφορά σε σοβαρή αστοχία στις 20 Αυγούστου που παρέλυσε τα συστήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Παράλληλα, οι ελεγκτές καταγγέλλουν ότι η χωρητικότητα παραβιάζεται συστηματικά, με τις αφίξεις να φτάνουν έως και τις 34 την ώρα, γεγονός που –όπως υπογραμμίζουν– θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων.

Κατηγορούν επίσης την κυβέρνηση ότι με το νέο σχέδιο νόμου «διαλύει περαιτέρω την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας» με σκοπό την τμηματική εκχώρησή της σε ιδιώτες, ενώ καταγγέλλουν «απεργοσπαστικές πρακτικές» και προσπάθεια υπονόμευσης της κινητοποίησης από συγκεκριμένα στελέχη του κλάδου.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ