Λάρισα: Η Λειψυδρία χτυπά την πόρτα μας! Απίστευτα χαμηλή η ροή του Πηνειού (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Λαρισαίος γεωπόνος, Κώστας Γκούμας με θητεία στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε ανάρτησή του την οποία συνοδεύει με οπτικοακουστικό υλικό, αναφέρει ότι:
“Στον απόηχο μιας έντονης λειψυδρίας και δύσκολης αρδευτικής περιόδου (με ανοικτές τις πληγές από τις ζημιές), βαδίζουμε στα τέλη του Σεπτέμβρη – αρχές της νέας υδρολογικής χρονιάς με ανησυχητικά σημάδια.
Ο Πηνειός, αυτό το «πάλαι ποτέ» θαυμάσιο επιφανειακό υδάτινο οικοσύστημα, έχει παύσει προ πολλού να είναι ποτάμι συνεχούς ροής, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας από τις σημερινές φωτογραφίες στο γνωστό σημείο του αναβαθμού θυροφράγματος ΔΕΥΑΛ, όπου διαχωρίζονται η εξωτερική με την εσωτερική κοίτη του ποταμού.
Χαρακτηριστική η μηδενική παροχή στον αναβαθμό θυροφράγματος ΔΕΥΑΛ (εξωτερική κοίτη Πηνειού), η ελάχιστη παροχή που μόλις διακρίνεται στην έξοδο του τεχνικού παράκαμψης (κατάντη του αναβαθμού) και η μικρή οικολογική παροχή που διέρχεται από τα δύο ανοικτά θυροφράγματα της ΔΕΥΑΛ (εσωτερική κοίτη Πηνειού)!”
Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Μπορεί να είναι εικόνα σώμα νερού και καλυμμένη γέφυρα
Μπορεί να είναι εικόνα γρασίδι και καλυμμένη γέφυρα
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Θυρόφραγμα ΔΕΥΑΛ Εσωτερική KOÍTN Πηνειού (21/9/2025) 끝로"
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ