Το ακριβοθώρητο Φαράγγι της Καλυψούς στον Κίσσαβο

2660

Στην Αρχαία Ελλάδα, τότε που οι μύθοι για τους Θεούς του Ολύμπου και τις πανέμορφες νύμφες ήταν πραγματικότητα, όλα ήταν τυλιγμένα με ένα μυστηριακό πέπλο. Σαν κάποιος επίτηδες να επιζητούσε το άγνωστο, το άπιαστο.

Σε εκείνα τα χρόνια λοιπόν, υπήρξε η πανέμορφη νύμφη Καλυψώ, κόρη του  Τιτάνα Άτλαντα και της  Ωκεανίδας Πλειόνης, που κατάφερε με τα τερτίπια της να κρατήσει στο νησί της τον πολύπαθο Οδυσσέα για 7 Ομηρικά χρόνια, μακριά από την αγκαλιά της πιστής του Πηνελόπης.

Στο σήμερα, όλα αυτά έπαψαν να ασκούν την μαγεία τους… Ή πιο σωστά, σχεδόν όλα. Γιατί μπορεί η Καλυψώ να ήταν αποκύημα της φαντασίας των Αρχαίων μας προγόνων, το φαράγγι που φέρει το όνομα της όμως, υπάρχει και είναι μια ανάσα από την πόλη της Λάρισας.

Το Φαράγγι της Καλυψούς,  είναι ένα εκπληκτικής ομορφιάς φαράγγι, από τα πιο όμορφα της Ελλάδας, με βαθιές πεντακάθαρες λίμνες στις ανατολικές πλαγιές του Κισσάβου. Βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον οικισμό του Κόκκινου Νερού, στα παράλια του νομού Λάρισας, με εύκολη πρόσβαση και αποτελεί έναν πανέμορφο προορισμό για τους λάτρεις  της καταρρίχησης αλλά και για όλους όσους θέλουν να βρεθούν σε ένα πανέμορφο μέρος και να κολυμπήσουν σε φυσικές πισίνες, κάτω από καταρράκτες.

Αν το νησί της Καλυψούς ήταν όπως το Φαράγγι, τότε μάλλον ο Οδυσσέας έμεινε με την θέληση του εκεί για 7 χρόνια!

Στέλλα Καρατζόγλου

(Οι φωτογραφίες είναι από: hellascanyon.com και marese.gr)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ