Απόστολος Κομνός: Ο άνθρωπος και ο γιατρός… Τα «στοιχειωμένα» Τέμπη και ο μαθητής Μανώλης που τον είχαν “ξεγραμμένο”

1225

Ένα κεφάλαιο για το Γενικό Νοσοκομείο και τη Λάρισα κλείνει

Μετά από πολλά έτη συνεχούς προσφοράς στον άνθρωπο, χθες ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, για τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Απόστολο Κομνό ήταν η τελευταία εργάσιμη. Συνταξιοδοτείται, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια παρακαταθήκη τόσο για τον ιατρικό κόσμο, όσο και για την Λάρισα.

Σε μία τελετή στο αμφιθέατρο του ΓΝΛ, συνάδελφοι, προσωπικό, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης,  ο διοικητής του ΓΝΛ κ. Γρηγόρης Βλαχάκης και παράγοντες της τοπικής κοινωνίας τον αποχαιρέτησαν με θερμά και συγκινητικά λόγια.

Όλα αυτά τα χρόνια, έζησε πολλές τραγωδίες αλλά και την πανδημία του Covid – 19 που το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας πέρασε δύσκολα. «Η εμπειρία της Εντατικής με έκανε καλύτερο γιατρό και κυρίως καλύτερο άνθρωπο» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κομνός, ενώ στην εφημερίδα Ελευθερία αναφερόμενος στις πιο δυνατές στιγμές που έζησε μιλά για τα «στοιχειωμένα» Τέμπη, την τραγωδία με τους μαθητές του Μακροχωρίου, τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, αλλά και το τελευταίο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Θυμάται ακόμη τον μαθητή Μανώλη που είχαν ξεγραμμένο αλλά βγήκε σώος από τη ΜΕΘ για να σπουδάσει στη συνέχεια να παντρευτεί πριν ένα μήνα σε ένα γάμο που ο διευθυντής της ΜΕΘ είχε τιμητική πρόσκληση!

Με ευαισθησία προσέγγιζε όλα τα περιστατικά, ενώ σήκωνε πάντα το τηλέφωνο καθώς γι αυτόν δεν υπήρχε ποτέ ωράριο.

Σίγουρα η “απουσία” του θα είναι αισθητή στη Λάρισα αλλά και στην επιστημονική κοινότητα. Γιατί αυτό που μετράει στο τέλος, είναι να είσαι πρώτα άνθρωπος και μετά γιατρός και αυτό ο κ. Κομνός το απέδειξε μέσα από την πορεία του…

Φ.Γ.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ