Κόκκινο νερό: Τι ξεχωριστό έχει και διαφέρει από τα υπόλοιπα παράλια της Λάρισας ενθουσιάζοντας τους τουρίστες; ΦΩΤΟ

3293

Της Φανής Γιαννιώτη

Εκεί που τα πλατάνια φτάνουν στο κύμα, εκεί που τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου συναντιούνται με το καταπράσινο βουνό, εκεί που οι τουρίστες ενθουσιάζονται και εμείς απορούμε γιατί, εκεί που ο χρόνος μοιάζει να μην έχει περάσει από πάνω του… Αυτό είναι το Κόκκινο νερό!

Αν και το Κόκκινο νερό ανήκει στην ακτογραμμή των παραλιών του νομού, διαφέρει τόσο πολύ από τα υπόλοιπα παράλια της Λάρισας όπως τον Αγιόκαμπο και τη Βελίκα. Σφύζει από τουρισμό και νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε γραφικό νησί…

Τι ξεχωριστό έχει αυτός ο τόπος και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες και φέτος;

Η ονομασία “Κόκκινο Νερό” προήλθε από την πηγή που αναβλύζει στην περιοχή. Το νερό οφείλει το χρώμα του στα μεταλλικά άλατα και θεωρείται ιαματικό καθώς πίνεται επιτόπου και δεν εμφιαλώνεται, ενώ θεωρείται ότι έχει και θεραπευτικές ιδιότητες.

Ο χρόνος είναι σαν να έχει σταματήσει όταν κοιτάς τα παλιά πέτρινα μικρά σπίτια από μία άλλη εποχή να στέκουν εκεί, χωρίς να έχουν πάρει την θέση τους μεζονέτες! Πολλά από αυτά έχουν ανακαινιστεί και χρησιμοποιούνται σαν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια αφού η πληρότητα και φέτος αγγίζει το 80%.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ δεν διαθέτει την έκταση, αλλά και τις υποδομές που διαθέτουν τα υπόλοιπα παράλια της Λάρισας, παρόλα αυτά είναι το μοναδικό που προσελκύει ξένους τουρίστες. Τα τελευταία χρόνια το Κόκκινο Νερό αποτελεί νούμερο ένα προορισμό, για τουρίστες από χώρες όπως η Σερβία και η Πολωνία, κατατάσσοντάς το μάλιστα στην τριάδα των πιο δημοφιλών προορισμών στις χώρες αυτές.

Μπροστά στην παραλία δεσπόζουν ψαροταβέρνες όπου μπορείς να απολαύσεις φρέσκο ψάρι κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα, beach bar, ενώ έχει και έντονη νυχτερινή ζωή με καταστήματα στα οποία έρχονται μάλιστα πολύ γνωστά ονόματα DJs, της διεθνούς μουσικής σκηνής.

Μιλήσαμε με ξενοδόχους της περιοχής και μας είπαν ότι πολλοί από τους τουρίστες έρχονται για τρίτη ή για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Οι ξένοι ενθουσιάζονται με αυτό που εμείς έχουμε συνηθίσει και το θεωρούμε δεδομένο. Τα καθαρά νερά της θάλασσας, το καλό φαγητό, τον ήλιο, το κλίμα και φυσικά την φιλοξενία…

Συνδυάζουν τις διακοπές τους και με εναλλακτικές μορφές τουρισμού αφού λίγο πιο πάνω από το Κόκκινο Νερό βρίσκεται το περίφημο Φαράγγι της Καλυψούς με τους τρεις καταρράκτες και το δάσος με τις πανύψηλες οξιές, όπου διοργανώνονται πολλές δραστηριότητες. Το γεγονός επίσης ότι βρίσκονται στην κεντρική Ελλάδα τους δίνει τη δυνατότητα να επισκεφθούν και άλλους κοντινούς τουριστικούς προορισμούς σε μονοήμερες εκδρομές όπως τα Μετέωρα.

Το σημαντικότερο όμως για αυτούς είναι αυτό που δεν το συναντάς στις χώρες τους, όπου η φύση ζωγραφίζει εξαιρετικής ομορφιάς τοπία, που συνθέτουν ένα μοναδικό φυσικό σκηνικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ