Οι καταρράκτες της Αγίας Κόρης στο μυθικό βουνό, τον Όλυμπο! (φωτο)

455

Μια από τος ωραιότερες τοποθεσίες στην Βόρεια πλευρά του μυθικού βουνού, του Ολύμπου είναι οι καταρράκτες της Αγίας Κόρης που βρίσκονται στο ομώνυμο φαράγγι.
Καθώς η τοποθεσία είναι εύκολα προσβάσιμη, γνωρίζει μεγάλη επισκεψιμότητα. Βρίσκεται περίπου έξι χιλιόμετρα μετά το χωριό Βροντού στην Πιερία.

Πριν το μονοπάτι που θα σας οδηγήσει στους καταρράκτες υπάρχει πάρκινγκ για να αφήσετε το αυτοκίνητο σας.

Αμέσως μετά ένα σηματοδοτημένο και μικρής δυσκολίας μονοπάτι θα σας οδηγήσει στους καταρράκτες.

Το τοπίο είναι μαγευτικό με τα νερά να κυλούν ορμητικά ανάμεσα στην οργιώδη βλάστηση και να σχηματίζουν βάθρες και εικόνες που σε καθηλώνουν.
Από εκεί μπορείτε να συνεχίσετε στο μονοπάτι για να φτάσετε στο αγίασμα και το εκκλησάκι της Αγίας Κόρης.

Εναλλακτικά μπορείτε να επιστρέψετε στο πάρκινγκ και από εκεί ξεκινά ξεχωριστό μονοπάτι με 180 σκαλοπάτια που σας οδηγούν στην Αγία Κόρη.
Η Αγία Κόρη που θεωρείται Αγία από την παράδοση και όχι την επίσημη εκκλησία, ήταν ένα όμορφο κορίτσι που έζησε στην περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Για να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων και καταλήξει σε κάποιο χαρέμι, κατέφυγε στο φαράγγι του Ολύμπου όπου πέθανε από την ασιτία και της κακουχίες. Καθώς δεν ήταν γνωστό το όνομα της, την αναφέρουν ως Αγία Κόρη, δηλαδή Άγιο Κορίτσι.

Info…
Στην Πιερία πήγαμε στα πλαίσια ενός fam trip της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας που για λογαριασμό της οργάνωσε εταιρεία συμβούλων τουριστικής προώθησης Wise Ram.

Agia Kori 1
Agia Kori 2
Agia Kori 3
Agia Kori 4
Agia Kori 5
Agia Kori 6
Agia Kori 7
Agia Kori 8
Agia Kori 9
Agia Kori 10
Agia Kori 11

Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ