Εγκρίθηκε η απόσχιση κλάδων του ΟΤΕ

381

Το σχέδιο σύμβασης διασπάσεων με απόσχιση των κλάδων εξυπηρέτησης πελατών, καταστημάτων και τεχνικών υπηρεσιών πεδίου ενέκρινε την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου ΟΤΕ. Οι κλάδοι αυτοί θα απορροφηθούν από τις υφιστάμενες ανώνυμες εταιρείες του ομίλου ΟΤΕ Cosmote E-Value, Γερμανός και Cosmote Τεχνικές Υπηρεσίες (πρώην ΟΤΕpLUS).

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο της Cosmote ενέκρινε, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, το σχέδιο σύμβασης διασπάσεων με απόσχιση των αντίστοιχων κλάδων της Cosmote και απορρόφησή τους από τις ίδιες επωφελούμενες εταιρείες. 

Οπως ακόμη αναφέρεται σε ανακοίνωση του ομίλου ΟΤΕ, η ολοκλήρωση της απόσχισης των κλάδων της ΟΤΕ και της Cosmote τελεί υπό την αίρεση των απαιτούμενων, σύμφωνα με τον νόμο, εγκρίσεων από τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, της Cosmote και καθεμιάς των επωφελούμενων εταιρειών, καθώς και της λήψης των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Με τις εν λόγω αποσχίσεις κλάδων επιδιώκεται, μεταξύ άλλων, η αποτελεσματικότερη και ορθολογικότερη διοικητική λειτουργία των κλάδων, η πιο σαφής χάραξη της εμπορικής πολιτικής, η πληρέστερη αξιοποίηση των κλάδων και η ενίσχυση της ευελιξίας και της εν γένει αποδοτικότητάς τους, η καλύτερη διαχείριση των πόρων, η ευελιξία σε μεταβαλλόμενη ζήτηση και η δυνατότητα επίτευξης επιχειρηματικών συμφωνιών σε συναφείς τομείς.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ