Εκδίκαση για Οικονομικό Σκάνδαλο στα Φάρσαλα-Εμπλέκονται ιερέας και εφοριακοί

536

Σήμερα (Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020) είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό του σκανδάλου των Φαρσάλων στο οποίο εμπλέκονται ιερέας και εφοριακοί και είχε ως αποτέλεσμα να εξαφανιστούν από τα ταμεία του Δημοσίου εκατομμύρια ευρώ μέσω «φουσκωμένων» μισθοδοτικών καταστάσεων ιερέων Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων για πολλά χρόνια. Στο εδώλιο θα βρεθούν τρία άτομα. Ένας ιερέας που είναι ήδη κρατούμενος στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας και δύο γυναίκες εφοριακοί που μέχρι στιγμής διατήρησαν την ελευθερία τους.


Σε πρώτο βαθμό το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας είχε επιβάλλει στον ιερέα ποινή ισόβιας κάθειρξης για την πράξη της υπεξαίρεσης (σύμφωνα με πληροφορίες για το ύψος του ποσού του 1.5 εκ. ευρώ). Επιπλέον, τον τιμώρησε με 7 χρόνια κάθειρξης για την νομιμοποίηση εσόδων και 3 μήνες για την πλαστογραφία σε πλημμεληματική μορφή για κάποια χρονικά διαστήματα. Ακόμα του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.


Με ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών τιμωρήθηκαν δύο γυναίκες εφοριακοί για την συνεργασία τους με τον ιερέα, τους αναγνωρίστηκε όμως το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Το δικαστήριο αποφάσισε για την έφεση που άσκησαν οι δύο γυναίκες να έχει αναστέλλουσα δύναμη με περιοριστικούς όρους και ως εκ τούτου ήταν ελεύθερες ως την εκδίκαση της υπόθεσης από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας. Το δικαστήριο αποφάσισε να υπάρξει και χρηματική ικανοποίηση του Δημοσίου που παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή. Δέκα χιλιάδες ευρώ από τον ρασοφόρο και από πέντε χιλιάδες ευρώ από κάθε μία εφοριακό.
Αθώοι είχαν κριθεί οι δύο εφοριακοί άνδρες και ένας ιερέας.


Όλα ξεκίνησαν όταν το 2004 δεν διαγράφηκαν οι μισθοί ιερέων που είχαν συνταξιοδοτηθεί. Είχε μπει παραπάνω ένα ποσό 8.500 ευρώ. Το τυχαίο αυτό γεγονός αντιλήφθηκε ιερέας τη στιγμή που κανένας δεν αναζήτησε το ποσό. Τότε συνέλαβε το σχέδιο, να αλλοιώνει δηλαδή τις μηνιαίες μισθοδοτικές καταστάσεις σε μόνιμη βάση, με τη διαφορά να είναι το μεγάλο κέρδος. Γι’ αυτό τον λόγο συνεργάστηκε με τους εφοριακούς. Κάτι που γινόταν για χρόνια, με αποτέλεσμα να «εξαφανιστεί» μεγάλο χρηματικό ποσό (ακριβώς πόσο θα το διαπιστώσει το δικαστήριο).

Πηγή:Ρεπορτάζ του Κάμπου– ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ