Επικοινωνία Δένδια – Λαβρόφ για κορονοϊό, τουρισμό, Συρία και Λιβύη

414

Οι διμερείς σχέσεις, οι περιφερειακές εξελίξεις και η αντιμετώπιση της πανδημίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι δύο υπουργοί αντήλλαξαν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με τους χειρισμούς που απαιτήθηκαν αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ ο Ν. Δένδιας ευχαρίστησε τον κ. Λαβρόφ για τη βοήθεια που παρέσχε στις προσπάθειες επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών από τη Ρωσία.

Στο διμερές πλαίσιο όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ο Ν. Δένδιας αναφέρθηκε στις μακροχρόνιες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας, τονίζοντας τη σημασία του Κοινού Σχεδίου Δράσης στην εμβάθυνση και περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων αυτών, τόσο στο πολιτικό όσο και στο οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Περαιτέρω, αναφέρεται ότι τονίσθηκε η σημασία των τουριστικών ροών από τη Ρωσία προς την Ελλάδα και η θετική επίδρασή τους στις σχέσεις μεταξύ των λαών μας.

Τέλος, οι ίδιες διπλωματικές πηγές κάνουν γνωστό πως οι δύο υπουργοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις επί σειράς περιφερειακών ζητημάτων, με έμφαση στις εξελίξεις στη Συρία και τη Λιβύη.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ