Φάρμακα αξίας 2.500 ευρώ θα παραδώσει η Ζωή Κωνστανοπούλου σε κοινωνικό ιατρείο του Ελληνικού

368

Μετά τη δωρεά 3 κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας/Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας και 2 κλιβάνων στο Νοσοκομείο Παμμακάριστος της Αθήνας, η «Πλεύση Ελευθερίας» και η επικεφαλής της Ζωή Κωνσταντοπούλου, πραγματοποιούν σήμερα δύο ακόμη ενέργειες στο πλαίσιο που αγώνα που δίνεται κατά της πανδημίας, δαπανώντας επί τούτου ολόκληρο το ποσό της κρατικής επιχορήγησης του κόμματος για τρεις μήνες.

Στις δύο και μισή το μεσημέρι θα ολοκληρωθεί η παράδοση της δωρεάς φαρμάκων αξίας 2.500 ευρώ προς το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, για την φαρμακευτική κάλυψη πολιτών που που δεν υποστηρίζονται ασφαλιστικά. «Πρόκειται για φάρμακα που θα καλύψουν τις ανάγκες συνανθρώπων μας τους οποίους το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού συνδράμει αφιλοκερδώς όλα αυτά τα χρόνια, και στην περίοδο της πανδημίας, υλοποιώντας έμπρακτα την επιταγή της κοινωνικής αλληλεγγύης» όπως αναφέρει το κόμμα.

Επίσης, σήμερα ολοκληρώνεται η δωρεά – επιχορήγηση ποσού 2.000 ευρώ προς το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ), για τη στήριξη καλλιτεχνών που δεν λαμβάνουν καμία ενίσχυση από το Κράτος ή λαμβάνουν ανεπαρκή για την επιβίωσή τους βοηθήματα, ακόμη και αυτή την περίοδο.

Σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΤΑΣΕΗ η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρει:

«”Στο πλαίσιο της υλοποίησης της απόφασής μας και διαπιστώνοντας το σημαντικότατο κοινωνικό έργο που επιτελεί το ΤΑΣΕΗ διαχρονικά, αλλά και ειδικά σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, υπό την Προεδρία και Διοίκησή σας, στηρίζοντας εμπράκτως, ουσιαστικά και πολλαπλώς, καλλιτέχνες που δεν υποστηρίζονται επαρκώς ή και καθόλου από το Κράτος, βοηθώντας τους να αντεπεξέλθουν στη δοκιμασία της Πανδημίας, πάντοτε με διακριτικότητα και με σεβασμό στην αξιοπρέπειά τους, αποφασίσαμε να προσφέρουμε στο ΤΑΣΕΗ, με τη μορφή επιχορήγησης, χρηματική συμβολή ύψους 2.000€ (δύο χιλιάδων ευρώ), για την υποστήριξη του κοινωνικού σας αγώνα ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού και για την ενίσχυση των δράσεων αλληλεγγύης που επιτελείτε”.

Με την ενέργεια αυτή, η Πλεύση Ελευθερίας επιθυμεί να υπενθυμίσει ότι οι καλλιτέχνες, οι άνθρωποι που το έργο τους ήταν και είναι ζωτικό για τη χώρα, τον λαό και τον πολιτισμό μας, πρέπει να απολαμβάνουν ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη και σεβασμό από το κράτος, όπως κάθε άνθρωπος.

Τέλος, αύριο Τετάρτη 29/4/20, ολοκληρώνεται η δωρεά προς το Νοσοκομείο Παμμακάριστος, με την παράδοση δύο ακόμη κλινών ΜΕΘ/ΜΑΦ.

Θεωρούμε τη συμβολή μας αυτονόητο κοινωνικό καθήκον, συστράτευσης και αλληλεγγύης. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, για τον τιτάνιο αγώνα που εξακολουθούν να δίνουν αδιάκοπα για όλους μας. Τους ευχαριστούμε και για την ευκαιρία που μας δίνουν να βάλουμε το δικό μας μικρό λιθαράκι σε αυτόν τον αγώνα».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ