Γεμάτη κρούσματα η Ελασσόνα από Covid-19-Εντονότατες ανησυχίες από το Κέντρο Υγείας

620

Γεμάτη θετικά κρούσματα από τον Covid-19 είναι η επαρχία Ελασσόνας, με τους πολίτες με το που παρατηρούν συμπτώματα του ιού, να καταφεύγουν στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας αλλά και στα ιδιωτικά ιατρικά μικροβιολογικά κέντρα για να προβούν στα rapid test και στον μοριακό έλεγχο, αντίστοιχα.

Εντονότατες είναι οι ανησυχίες για μπαράζ κρουσμάτων στο Κέντρο Υγείας της πόλης, αφού όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελευθερία” και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μουκίδης: Έντονη είναι η ανησυχία και ο προβληματισμός, μόλις λίγες ημέρες μετά την έναρξη της νέας «καραντίνας», στην Ελασσόνα και στη γύρω περιοχή από την εμφανή αύξηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 στην επαρχία Ελασσόνας. Όπως έγινε γνωστό, χθες επιβεβαιώθηκαν επίσημα 2 κρούσματα σε εργαζόμενους υγειονομικούς του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας, ένα κρούσμα σε εκπαιδευτικό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας και ένα «θετικό» κρούσμα σε υπάλληλο του ΚΕΠ Ελασσόνας. Ακολούθησαν οι απαραίτητες ενέργειες, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο και έγιναν οι απαραίτητες απολυμάνσεις στους αντίστοιχους χώρους από συνεργεία του Δήμου Ελασσόνας και οι ανάλογες ιχνηλατήσεις από τον ΕΟΔΥ. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ανησυχία που προέρχεται και από τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών, που καθημερινά πραγματοποιούνται τόσο στο ΚΥ Ελασσόνας, όσο και σε ιδιωτικά εργαστήρια. Πάντως αρκετοί είναι αυτοί που δεν κρύβουν τη δυσαρέσκεια τους για τις ανεύθυνες συμπεριφορές, ακόμη και αυτής τη δύσκολη περίοδο σε θέματα πιστής εφαρμογής των μέτρων πρόληψης κατά του κορονοϊού.

Ήδη οι γιατροί σε ασθενείς και πολίτες τονίζουν την ανάγκη, ο κόσμος να μην κάνει κατάχρηση των μηνυμάτων εξόδου από τις οικείες και να παραμένουν στα σπίτια τους, οι πολίτες για να σταματήσει η μετάδοση και η διασπορά, που ελοχεύει τεράστιους κινδύνους σε κατηγορίες ανθρώπων με υποκείμενα νοσήματα και άλλες παθήσεις, που μπορούν να αποβεί μοιραίο το χτύπημα του Covid-19 στον οργανισμό τους.

Σύμφωνα με το “Ράδιο Ελασσόνα 88,4” και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Νικούλη, τρίτο κρούσμα βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας της πόλης όπως αναφέρεται σχετικά: “Μετά τα δύο χθεσινά επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού σε εργαζόμενους υγειονομικούς του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας, ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θετικός στον Covid-19 βρέθηκε ένας ακόμη υγειονομικός υπάλληλος και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένονται και άλλα αποτελέσματα από μοριακά τεστ όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα κρουσματα να αυξηθούν”.

Το σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, φιλοξενεί δήλωση της υπεύθυνης συντονίστριας του ΚΥ Ελασσόνας κ.Γαρυφαλλιά Ρέικου-Καφέ στον Ελασσσονίτη δημοσιογράφο κ.Γιάννη Μουκίδη, στην οποία δεν κρύβει την ανησυχία της για την άσχημη επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών, «καταθέτοντας» ακόμα μια κρίσιμη παράμετρο του θέματος: «Παρατηρούμε το τελευταίο πενθήμερο μια μεγάλη αύξηση των θετικών κρουσμάτων, που μας ανησυχεί. Η διασπορά του ιού υπάρχει και στην επαρχία μας. Υπάρχουν πολίτες με συμπτώματα , που…δεν τηρούν την καραντίνα! Έρχονται στο Κέντρο Υγείας, υποβάλλονται στο τεστ και έως ότου ενημερωθούν για το αποτέλεσμα του τεστ, κυκλοφορούν κανονικά στην πόλη, με γνωστούς και φίλους. Και ο ιός…διασπείρεται. Όταν λέμε καραντίνα, εννοούμε καραντίνα! Πρέπει και είναι ανάγκη όλοι να λειτουργούμε υπεύθυνα» καταλήγει στη δήλωσή της η κ.Γαρυφαλλιά Ρέικου-Καφέ.

Χαρακτηριστικό είναι και το μήνυμα ιατρού που σε μία δήλωση ανθρώπινης κατάθεσης ψυχής, τόνισε στην Elassona-city πως: “Να βάλει ο Θεός το χέρι του να αντέξει το εθνικό δημόσιο σύστημα υγείας, που το άφησαν κυριολεκτικά “ξεβράκωτο” τούτες τις ώρες η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας”.

Στη Λάρισα, η συσσώρευση κρουσμάτων, οδήγησε τα δύο νοσοκομεία σε “κρασάρισμα” με αποτέλεσμα να μεταφέρονται ασθενείς στα νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδος.

Πηγή: elassona-city.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ