Φωτιά: Ακόμη ένας νεκρός βρέθηκε στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο

664
A burnt cemetery in the village of Kirki, Alexandroupoli, Greece on August 23, 2023. / Καμένο νεκροταφείο στο χωριό Κίρκη, Αλεξανδρούπολη, 23 Αυγούστου 2023.

Λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή στο πλαίσιο της επιχείρησης αναγνώρισης των θυμάτων

Ένας ακόμη νεκρός εντοπίστηκε στο δάσος της Δαδιάς το πρωί της Παρασκευής. Η σορός του εντοπίστηκε στην περιοχή της Λευκίμμης, από όπου πέρασε η φωτιά που έχει καταστρέψει τα πάντα, στον Έβρο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η σορός του άτυχου ανθρώπου βρέθηκε σε αποσύνθεση και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού, η οποία θα μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία. Πιθανολογείται πως πρόκειται για μετανάστη που κυκλώθηκε από τις φλόγες και δεν κατάφερε να ξεφύγει, όπως συνέβη προ ημερών και με τους 16 ενήλικες και τα 2 παιδιά που απαναθρακώθηκαν μέσα στο δάσος.

Τραγικός θάνατος

Βρήκαν τραγικό θάνατο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που τους εξέτασε, προσπαθώντας να διαφύγουν από την καταστροφική φωτιά που μαίνεται εδώ και μέρες.

Στις 21 Αυγούστου είχε εντοπιστεί ο πρώτος νεκρός από την φωτιά, επίσης στην περιοχή της Λευκίμμης.

Με τον εντοπισμό της σορού σήμερα το πρωί, αυξάνεται σε 20 ο αριθμός των νεκρών από τις πυρκαγιές (μαζί με τον νεκρό στη Βοιωτία).

Τηλεφωνικό κέντρο για την αναγνώριση των θυμάτων

Υπενθυμίζεται ότι στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου εδρεύει η ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών προκειμένου να υπάρχει περαιτέρω αρωγή στη διαδικασία αναγνώρισης των ανθρώπων που κάηκαν ζωντανοί στη φωτιά του Έβρου.

Η ελληνική ομάδα DVI έχει αναλάβει το ανθρωπιστικό έργο της αναγνώρισης των θυμάτων, σε συνεργασία με την γενική γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, θα υποδέχεται τους συγγενείς των θυμάτων για την εξέτασή τους και τη λήψη βιολογικού υλικού (DNA), κατόπιν σχετικής συνεννόησης μαζί τους.

Το τηλεφωνικό κέντρο επικοινωνίας με την Ελληνική Ομάδα D.V.I., είναι τo +302131386000, ενώ στο whatsApp 00306944471742 και στο email [email protected], οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποστέλλουν οποιοδήποτε έγγραφο αφορά τους αγνοούμενους.

Το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί σήμερα, Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023 από τις 09.00 έως και τις 17.00 (UTC+3) σε καθημερινή βάση και θα υποστηρίζει τις ακόλουθες γλώσσες: Αγγλικά, Αραβικά, Παστό, Τούρκικα και Ουρντού.

Πηγή: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ