Φωτιά στον Έβρο: Μετανάστες βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς – Τουλάχιστον 18 νεκροί

6658

Ανείπωτη τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο, όπου βρέθηκαν απανθρακωμένοι 18 άνθρωποι προφανώς μετανάστες, αφού δεν έχει δηλωθεί κανένας αγνοούμενος.

Οι έρευνες συνεχίζονται με πληροφορίες που η πυροσβεστική δεν επιβεβαιώνει -τουλάχιστον ακόμη- να μιλούν για επιπλέον 8 νεκρούς.

Δεδομένου ότι δεν έχουν υπάρξει αναφορές για αγνοούμενους, εκτιμάται ότι πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράνομα στη χώρα, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, τονίζοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Τον φόβο ότι ο αριθμός των νεκρών είναι μεγαλύτερος ενισχύει το γεγονός ότι οι μετανάστες κινούνται κατά ομάδες, στο δάσος μέχρι να φτάσουν στις Σάπες και να βγουν στην Εγνατία. Ενδεικτικό είναι ότι οι νεκροί εντοπίστηκαν σε δύο ομάδες.

Η είδηση μεταδίδεται ως έκτακτη από μεγάλα διεθνή μέσα όπως Associated Press και BBC, με την προσφυγική-μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας να έχει δεχτεί σφοδρή κριτική κυρίως μετά το ναυάγιο στην Πύλο.

Σφοδρή κριτική μιλώντας για «φρικτό έγκλημα» ασκούν στην κυβέρνηση αντιρατσιστικές οργανώσεις και κόμματα, χωρίς να αφήνουν ασχολίαστη τη σπουδή της κυβέρνησης με το που ξέσπασε η φωτιά να φροντίσει για αύξηση των περιπολιών στα σύνορα.

«Ο θάνατος δεκάδων ξεριζωμένων συνανθρώπων μας, που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς αποτελεί ένα φρικτό πολύνεκρο έγκλημα, που σμπαραλιάζει τις όποιες κυβερνητικές δικαιολογίες ότι στον “πυρήνα του σχεδιασμού” βρίσκεται η προστασία της ανθρώπινης ζωής», τονίζει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ

«Ο ρατσισμός της κυβέρνησης δολοφονεί από τη Δαδιά μέχρι την Πύλο» αναφέρεται στην σκληρή ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ, η οποία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στο Σύνταγμα στις 7 το απόγευμα.

Στους κινδύνους της παράτυπης μετανάστευσης αναφέρεται στη δήλωση με την οποία εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο των μεταναστών ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρης Καιρίδης.

«Με μεγάλη θλίψη, πληροφορηθήκαμε τον θάνατο 18, τουλάχιστον, μεταναστών από την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς. Παρά τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες των ελληνικών αρχών για την προστασία των συνόρων και της ανθρώπινης ζωής, η τραγωδία αυτή επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, τους κινδύνους της παράτυπης μετανάστευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνουμε και καταγγέλλουμε, εκ νέου, τη δολοφονική δράση των εγκληματιών διακινητών (και όσους τους διευκολύνουν) και το εμπόριο των παράτυπων ροών, το οποίο είναι αυτό που θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή πολλών μεταναστών και στη στεριά και στη θάλασσα» αναφέρει ο υπουργός.

Πηγή: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ