Γιάννης Καλλιάνος: Το ξέσπασμα για τον πατέρα του & η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη

495

Η συναισθηματική του φόρτιση αποτυπώνεται στις λέξεις και στον τόνο της φωνής του. Στους λυγμούς του μπροστά στην κάμερα.

Η αγωνία του Γιάννη Καλλιάνου για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα οργή. Για τους γιατρούς, που όπως καταγγέλλει αδιαφόρησαν παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του.

Για την κατάσταση που κλήθηκε να διαχειριστεί τις τελευταίες μέρες και όπως πιστεύει έχει τύχει να αντιμετωπίσουν και μια σειρά από άλλοι άνθρωποι που «έλιωναν» από αγωνία για τους δικούς τους, όπως εκείνος για τον πατέρα του.

Με δάκρυα κατά διαστήματα στα μάτια, ο βουλευτής της ΝΔ περιγράφει σκέψεις, διαλόγους και εικόνες που εκτυλίχθηκαν μπροστά του.

Μέχρι ο πατέρας του, να πάθει ανακοπή και να βρεθεί διασωληνωμένος στην εντατική δημόσιου νοσοκομείου.

«Έχουν στερέψει τα δάκριά μου. Να τους παρακαλάω πως δεν είναι καλά και θα πρέπει να τον βάλο0υν στην εντατική».

O Γιάννης Καλλιάνος έβλεπε και διαισθανόταν τον κίνδυνο. Εκλιπαρούσε τους γιατρούς να βάλουν τον πατέρα του σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αλλά εκείνοι όπως καταγγέλλει αδιαφόρησαν.

«Επειδή είναι σίγουρος πως έχει συνέβη και σε άλλους ανθρώπους. Οι γιατροί που τον χειρούργησαν και είπαν πως είναι καλά, θα δουν τι έχουν να πάθουν από εμένα και τον αδελφό μου».

Τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί, όπως λέει, αν οι γιατροί έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Αν είχαν δείξει λίγη ευαισθησία και υπευθυνότητα.

Ο Γολγοθάς του πατέρα του είχε ξεκινήσει πριν από δύο και πλέον εβδομάδες, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο της Βούλας.

«Δεν  είχε οξυγόνο και η νοσοκόμα περνούσε κάθε 4 ώρες. Τους λέγαμε να βοηθήσουν και έλεγαν πως είναι καλά».

Τα ακόμα πιο δύσκολα ήρθαν στη συνέχεια. Όταν ο Γιάννης Καλλιάνος αναγκάστηκε να μεταφέρει τον πατέρα του, σε άλλο νοσοκομείο.

«Όταν πήγα στο νοσοκομείο μου είπε πως δεν είπε ποτέ πως είναι καλά».

Ο Γιάννης Καλλιάνος προσεύχεται για τη ζωή του πατέρα του και περιμένει να τον δει να βγαίνει από το νοσοκομείο νικητής. Υγιής και δυνατός.

Το ανθρώπινο ξέσπασμα του βουλευτή της ΝΔ προκάλεσε αίσθηση από χθες το βράδυ, όταν ο κύριος Καλλιάνος ανέβασε το βίντεο σε διαδικτυακή του σελίδα.

Με τα δάκρυα στα μάτια του, να φανερώνουν την οργή αλλά και την αγωνία για τον πατέρα του.

«Εύχομαι εάν έχει παιδιά να μην τον δουν ποτέ τα παιδιά του όπως είδα εγώ τον πατέρα μου»

Ο Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στο LIVE NΕWS περιέγραψε τα όσα συνέβησαν με τον πατέρα του.

«Είδα την ανακοίνωση του νοσοκομείο «Αττικόν», εύχομαι εάν έχει παιδιά ο κ. Αποστολόπουλος που το υπογράφει, και ο κάθε γιατρός αυτού του νοσοκομείου, να μην τον δουν ποτέ τα παιδιά του όπως είδα εγώ τον πατέρα μου. Μετά από τρεις μέρες νοσηλείας έγινε η εγχείρηση και του ακρωτηρίασαν το δάχτυλο. Μετά από 3-4 μέρες ξεκίνησε η δύσπνοια. Στην κλινική μας έλεγαν πως πάνε όλα τέλεια αλλά εμείς ανησυχούσαμε. Όλοι μου έλεγαν ‘’σκίζουμε τα πτυχία μας, ο πατέρας σας πάει εκπληκτικά και αύριο, μεθαύριο θα βγει’’. Κρίθηκε από τον καθηγητή πως ο πατέρας νου δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις να μπει στην εντατική. Εύχομαι να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα απέναντί μου με αυτά που έχουν να γίνει. Μιλάω ως πολίτης. Έχω καταγεγραμμένες συνομιλίες γιατί έτρεμαν τα χέρια μου και δεν μπορούσα να γράψω. Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες και τις μήτρες που έχουν βιώσει κάτι τέτοια. Ο πατέρας μου τώρα είναι στην εντατική και διασωληνομένος. Ο άνθρωπος πέθαινε και εμείς φωνάζαμε και αυτοί μας έλεγα όλα καλά. Ο πατέρας μου χθες σχεδόν έφυγε και τον επανάφεραν. Του δίνουν 5-15% να τα καταφέρει».

Ενώ για την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε:

«Άδωνι Γεωργιάδη σε ευχαριστώ  θερμά για το μήνυμα που μου έστειλες. Σε τιμά αλλά πολύ φοβάμαι πως από τη στιγμή που έχει μάθει να λες την αλήθεια και είσαι ένας καλός υπουργός, θέλω να πούμε την απόλυτη αλήθεια. Και η απόλυτη αλήθεια είναι πως ήξερες προσωπικά από εμένα πως οι γιατροί μου έλεγαν πως ο πατέρας μου πάει καλά. Δεν μπορούσες να επέμβεις φυσικά αλλά άκουγες τους γιατρούς. Ο πατέρας μου δεν ήταν όμως καλά και θα ήθελα να μην προσπαθήσεις να στρογγυλέψεις τα πράγματα αλλά να προσπαθήσεις να έρθεις προς τη δική μου πλευρά.  Προφανώς δεν τα βάζω με το ΕΣΥ αλλά με μία κλινική που θεωρείται καλό αλλά φέρθηκε με τον χειρότερο τρόπο στον πατέρα μου».

Η απάντηση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη

Ο υπουργός Υγείας έδωσε την απάντησή του μετά το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου.

«Άφησα να περάσουν λίγες ώρες από τη συγκινητική και ανθρώπινη ανάρτηση του συναδέλφου Γιάννη Καλλιάνου πριν τοποθετηθώ. Δεν έχω συνηθίσει όμως να κρύβομαι και δεν θα το έκανα ούτε τώρα. Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον πατέρα του. Άλλωστε έχω χάσει και εγώ τον δικό μου και αντιλαμβάνομαι τον πόνο. Όμως, οφείλω να ξεκαθαρίσω για την ορθή ενημέρωση του κοινού, ορισμένα πράγματα:

»Α) Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια. Συνεπώς, το Υπουργείο και εγώ προσωπικά δεν αναμειγνυόμαστε -αξιωματικά- σε αυτή την αμιγώς ιατρική διαδικασία.

»Β) Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας, καθώς η πρόσβαση σε κρεβάτι ΜΕΘ μπορεί να κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τη ζωή ή τον θάνατο κάποιου. Έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι.

»Γ) Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό μας προσωπικό και στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως. Σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε.

»Εύχομαι πολλά περαστικά στον πατέρα του φίλου μου Γιάννη και τον διαβεβαιώ ότι το ΕΣΥ κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να πάνε όλα καλά για τον πατέρα του, αλλά και για κάθε συμπολίτη μας που χρειάζεται φροντίδα».

Πηγή: megatv.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ