Πύρινος εφιάλτης στη Μαγνησία – Πώς εξελίσσονται τα πύρινα μέτωπα

370

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν το βράδυ οι κάτοικοι περιοχών της Μαγνησίας λόγω της μεγάλης φωτιάς πού ξέσπασε η οποία καίει μέχρι αυτή την ώρα ανεξέλεγκτη.

Το πύρινο μέτωπο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και αυτή την ώρα κινείται προς τον Αλμυρό. Μάλιστα νωρίτερα, εστάλησαν Προειδοποιητικά μηνύματα για ετοιμότητα έστειλε η Πολιτική Προστασία στους κατοίκους των περιοχών Πευκάκια, Αλυκές, Αγ. Γεώργιος και Νέα Αγχίαλο.

Λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα, εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Αγχιάλου για εκκένωση οικισμών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας διατάχθηκε η εκκένωση των οικισμών Χρυσής Ακτής Παναγιάς, Κριθαριάς, Μαράθου και Βελανιδιάς.

Η αστυνομία ανακοίνωσε προσωρινή διακοπή και εκτροπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε περιοχές του δήμου Ρήγα Φεραίου.

Τις βραδινές ώρες δόθηκε μάχη για να σωθούν τα σπίτια σε Μιλισσάτικα και Σέσκλο.

Στα υπόλοιπα μέτωπα, καλύτερη είναι η εικόνα στη Λαμία, στην Τιθορέα Φθιώτιδας ενώ οι αναζωπυρώσεις συνεχίζονται στη Ρόδο.

Πέντε νεκροί ο έως τώρα τραγικός απολογισμός, καθώς τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις φωτιές ενώ θρηνούμε τους δύο πιλότους του Canadair.

Live οι εξελίξεις στο in

07:45 Δύο μέτωπα σε εξέλιξη στη Μαγνησία 

Στο Βόλο αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη δύο μέτωπα ένα βόρεια της πόλης και ένα προς το παραλιακό κομμάτι προς Νέα Αγχίαλο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ από τα πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν από αέρος 3 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερα.

07:25 Καλύτερη η εικόνα με τη φωτιά στην Κηφισιά

Ευτυχώς η φωτιά που ξέσπασε λίγο νωρίτερα σε δασική έκταση στην Κηφισιά δεν έχει πάρει έκταση καθώς έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η εικόνα είναι καλύτερη.

07:10 Η ανακοίνωση του υπ. Εργασίας για τη ΒΙΠΕ Βόλου

Η Γενική Γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με χθεσινή ανακοίνωση, κάλεσε τους εργοδότες των επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων τους, να συμβάλλουν στην ομαλή και ασφαλή απομάκρυνση των εργαζομένων αυτών από τους εργασιακούς χώρους, καθώς και να προβούν στην αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεών τους καθόλη τη διάρκεια της Πέμπτης 27 Ιουλίου 2023, σε κάθε δε περίπτωση μέχρι την εξάλειψη των ιδιαιτέρως δυσμενών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στον περιβάλλοντα χώρο της Βιομηχανικής Περιοχής λόγω της εκτεταμένης πυρκαγιάς.

06:50 Στο κόκκινο η επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιών την Πέμπτη

Υψηλή παραμένει η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας για σήμερα Πέμπτη (27/7), παρά την αισθητή μείωση της θερμοκρασίας.

 Σύμφωνα με τον χάρτη του Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr) και της Πολιτικής Προστασίας υψηλός είναι ο κίνδυνος στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, της Πελοποννήσου και σε ολόκληρη την Κρήτη.
Διαβάστε περισσότερα εδώ 

06:37 Νέα φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Κηφισιά

Συναγερμός σήμανε το πρωί στην Πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί σε δασική έκταση στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες, 10 οχήματα, 4 πεζοπόρα τμήματα ενώ θα συνδράμουν στις επιχειρήσεις και τρία ελικόπτερα.

06:30 Εκτός ελέγχου μαίνεται το πύρινο μέτωπο στη Μαγνησία

Πριν λίγη ώρα, εστάλησαν προειδοποιητικά μηνύματα για ετοιμότητα από την Πολιτική Προστασία στους κατοίκους των περιοχών Πευκάκια, Αλυκές, Αγ. Γεώργιος και Νέα Αγχίαλο.

Μήνυμα από το 112 εστάλη στις 04:50 στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Αγχιάλου για εκκένωση οικισμών.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας διατάχθηκε η εκκένωση των οικισμών Χρυσής Ακτής Παναγιάς, Κριθαριάς, Μαράθου και Βελανιδιάς.

Πηγή: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ