Καραμανλής: Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο

360

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, είχε σήμερα (16/07) το πρωί στην Τρίπολη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, στην οποία βρέθηκε στο επίκεντρο η επανενεργοποίηση του σιδηροδρόμου στο δίκτυο της περιφέρειας.

Όπως δήλωσε ο κ. Καραμανλής, υπουργείο και περιφέρεια Πελοποννήσου υπέγραφαν σύμβαση για την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου. «Κάνουμε για πρώτη φορά», τόνισε, «κάτι που γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης: όπου η κεντρική διοίκηση δεν μπορεί να κάνει κάτι, βοηθά η περιφέρεια. Αυτή τη λογική θέλουμε και εμείς κάποτε να ακολουθήσουμε, γι’ αυτό και η συνεργασία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την περιφέρεια πρέπει να είναι πολύ στενή -και είναι».

Όπως ανέφερε ο υπουργός και σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «μπαίνουμε πλέον σε μία εποχή που δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη χωρίς έναν σύγχρονο σιδηρόδρομο. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι στα σιδηροδρομικά έργα η χώρα μας έχει μείνει πίσω τα τελευταία χρόνια. Κάνουμε, λοιπόν, μία πολύ μεγάλη προσπάθεια να αναπτύξουμε ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο, φιλικό προς το περιβάλλον. Προσπάθεια που σε μια δύσκολη εποχή, συμβάλλει και στην ανάπτυξη και δημιουργεί θέσεις εργασίας».

Ο κ. Καραμανλής, που δήλωσε Αρκάς στην καταγωγή κατά το ήμισυ, ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν αφήνει όμως πίσω τα οδικά έργα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι προχωράμε τις διαδικασίες για την αναβάθμιση του Ισθμού, για τη σύνδεση με αυτοκινητόδρομο του Ναυπλίου με το Άργος, αλλά και για το έργο για το οποίο μίλησε ο κ. Βλάσης, την παράκαμψη των Λαγκαδίων.

Πρόκειται για έργα που θα μελετήσουμε σωστά ώστε σε συνεργασία η περιφέρεια και το υπουργείο να καταφέρουμε να βρούμε χρηματοδότηση. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε και για το Γύθειο – Σπάρτη που είναι κι αυτό ένα έργο στο οποίο ολοκληρώνονται οι μελέτες, ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξής του στο ΕΣΠΑ/ΠΕΠ», ανέφερε.

Όλα αυτά τα έργα, σημείωσε, «τα βάζουμε σε μία σειρά. Αυτό για το οποίο εγώ μπορώ να δεσμευτώ είναι ένα και πολύ απλό: Δεν πρόκειται να ανακοινώνουμε έργα, αν δεν έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση. Η εποχή που έρχονταν οι υπουργοί και οι πολιτικοί και υπόσχονταν τα πάντα χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, πρέπει να τελειώσει. Εμείς θέλουμε να λέμε λίγα, σοβαρά και τα έργα να προχωρούν ανάλογα με τα δεδομένα που έχουμε και, εφόσον έχουν ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, πάντα με την έγκριση των ευρωπαϊκών θεσμών».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού και βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, ο εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου στον ΟΣΕ, Αθανάσιος Κοτταράς, ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Περικλής Νικολάου, καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ