Καραμανλής: Κανονικά τα δρομολόγια των ΜΜΜ τις ώρες αιχμής

439

Για τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τις συγκοινωνίες μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα».

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η επιβατική κίνηση έχει πέσει δραματικά τις τελευταίες ημέρες και σύμφωνα με τα επίσημα χθεσινά στοιχεία του ΟΑΣΑ βρίσκεται στο 10% περίπου, δηλαδή έχει σημειωθεί μείωση (κατά μέσο όρο) 90% σε μετρό, τραμ και λεωφορεία. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε γίνονται δρομολόγια.

«Στα αστικά λεωφορεία τις ώρες αιχμής, δηλαδή από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα τα δρομολόγια γίνονται κανονικά, δεν υπάρχει η παραμικρή μείωση. Εκεί που έχουμε κάνει μείωση, για τα λεωφορεία, είναι στις ώρες που δεν είναι ώρες αιχμής» εξήγησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ανέφερε επίσης ότι στα τρένα διατηρείται ένα ζεύγος από και προς Αθήνα – Θεσσαλονίκη και δύο ζεύγη από και προς Θεσσαλονίκη – Λάρισα, καθώς και ότι στον προαστιακό της Αθήνας, τον οποίο χρησιμοποιούν πολλοί πολίτες για να μεταβούν στην εργασία τους, υπάρχουν έξι ζεύγη από και προς Αθήνα-Χαλκίδα, Πειραιά – αεροδρόμιο  και Πειραιά – Κιάτο.

Το «ευχαριστώ» στους εργαζόμενους των ΜΜΜ και τους επιβάτες

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα προφύλαξης για τους εργαζόμενους και κάθε ημέρα στο τέλος της βάρδιας γίνεται η κατάλληλη απολύμανση σε συρμούς και οχήματα, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει ο ΕΟΔΥ. Σημείωσε ότι αυτό ισχύει για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τον προαστιακό.

Ανέφερε ότι στόχος είναι να επιβιβάζεται σε συρμούς και οχήματα το 50% των εν δυνάμει επιβατών, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις και να μην υπάρξει συνωστισμός, καλώντας τους πολίτες εάν χρειαστεί να περιμένουν και να πάρουν το επόμενο μέσο. Ευχαρίστησε δε τους συμπολίτες μας, διότι δείχνουν απίστευτη κατανόηση και συνεργασία, σύμφωνα με τα λεγόμενα όλων των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο κ. Καραμανλής εξήγησε ότι τα δρομολόγια πέραν των ωρών αιχμής έχουν μειωθεί στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης μετάδοσης του κορονοϊού και πρόσθεσε: «Πρέπει και στους εργαζόμενους να πούμε – εγώ προσωπικά, αλλά νομίζω και όλοι – ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ» για την τεράστια προσπάθεια που κάνουν».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε εξάλλου ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι υπάρχει αστική συγκοινωνία, διότι υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να πηγαίνουν στην εργασία τους, για παράδειγμα σε σουπερμάρκετ και νοσοκομεία.

Να μην ανησυχεί ο κόσμος εάν έχει λήξει το ΚΤΕΟ και ο λογαριασμός της ΕΥΔΑΠ

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κατέστησε σαφές ότι πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις και τόνισε ότι δεν πρέπει να ανησυχούν οι πολίτες εάν έχει λήξει το ΚΤΕΟ του οχήματος τους ή το δίπλωμα οδήγησης τους, διότι έχει δοθεί παράταση. Το ίδιο ισχύει και με τους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ.

Κάλεσε τους πολίτες να δείξουν και εκείνοι κατανόηση και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, υπενθυμίζοντας ότι όπως έχει πει και ο καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας, αυτές οι δύο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες, ενώ επισήμανε ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει δείξει ψυχραιμία.

Ταξί – ΚΤΕΛ – μηχανικοί ΤΕΕ – εργοτάξια – αεροπορικές εταιρείες

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι υπάρχει μέριμνα για τους οδηγούς ταξί και τα ΚΤΕΛ διότι κατατάσσονται και αυτοί στην κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών, σημειώνοντας ότι σιγά-σιγά το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης θα ξεδιπλώσει την πολιτική που θα ακολουθήσει τον επόμενο μήνα. Ανέφερε επίσης ότι το ΤΕΕ έχει καταθέσει πρόταση για εισοδηματικά κριτήρια όσον αφορά στην ένταξη των μηχανικών στο επίδομα των 800 ευρώ. Πρόσθεσε ότι η κρίση είναι δυναμική και άρα και τα μέτρα είναι δυναμικά και ανάλογα με τις εξελίξεις προσαρμόζονται, ενώ υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξει τον ιδιωτικό τομέα, που φέρνει έσοδα και είναι ο κινητήριος μοχλός της παραγωγικότητας.

Ανέφερε ότι εργοτάξια ακόμη λειτουργούν, διότι δεν μπορούν να παγώσουν όλες οι οικονομικές δραστηριότητες στη χώρα. Τόνισε ακόμα ότι πρέπει να ακολουθούνται με μεγάλη ευλάβεια τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ