ΚΙΝΑΛ: Ανθρωπιστικό σκάνδαλο η εγκατάλειψη των προσφύγων

316

Την άμεση εκκένωση των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, ζητά εκ νέου η ομάδα των Σοσιαλιστών – Δημοκρατών (S&D) του Ευρωκοινοβουλίου, με αφορμή το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη ΒΙΑΛ της Χίου.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των τομέων Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Νησιωτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής, «το S&D καταγγέλλει ως “ανθρωπιστικό σκάνδαλο” την εγκατάλειψη των προσφύγων στα νησιά ενώ στηλιτεύει τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης, όχι μόνο γιατί δεν δέχεται τα αιτήματα των ομοσπονδιακών κυβερνήσεων και δήμων, που επιθυμούν να υποδεχτούν περισσότερους πρόσφυγες από τα νησιά, αλλά και γιατί δεν έχει υποδεχτεί παρά ένα μικρό ποσοστό των ασυνόδευτων ανηλίκων για την μετεγκατάσταση των οποίων δεσμεύτηκε από τον Μάρτιο».

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες ζητούν από την ελληνική και, κυρίως, από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Το ΚΙΝΑΛ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επισημαίνει: «την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να υποβαθμίζει την ανθρωπιστική και υγειονομική διάσταση ενός προβλήματος που μεγεθύνθηκε κατά την περίοδο τής δικής της διακυβέρνησης και αντί για την αποσυμφόρηση που υποσχέθηκε έχει επιδοθεί σε μια οργανωμένη επικοινωνιακή προσπάθεια συγκάλυψης των προβλημάτων. Η λέξη μετεγκατάσταση έχει αφαιρεθεί από το λεξιλόγιο της» και προσθέτει: «Η χώρα δείχνει να παραδίδεται άνευ όρων στους σχεδιασμούς των συντηρητικών χωρών της Ευρώπης».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ