ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο: Να μη φτιαχτεί άλλο ΚΥΤ στη Μόρια και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου

305

Παρέμβαση στην έκτακτη συζήτηση για την κατάσταση στη Μόρια, στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), παρουσία της αρμόδιας επιτρόπου, Ίλβα Γιόχανσον, έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης.

Στην ομιλία του, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τόνισε τα εξής:

«Κυρία επίτροπε, κάνατε την ίδια απαράδεκτη σύγκριση που κάνει τόσο η σημερινή ελληνική κυβέρνηση όσο κι η προηγούμενη, λέγοντας ότι η Μόρια με 12.000 χιλιάδες πρόσφυγες είναι καλύτερα απ’ ότι με τους 21.000 πρόσφυγες.

Αλήθεια, έχετε ρωτήσει ποτέ αυτούς τους ανθρώπους -όσοι κι αν είναι αυτοί- πώς ζουν σε αυτό το κολαστήριο ή πώς ζουν κι οι κάτοικοι του νησιού; Αυτό είναι το αποτέλεσμα αποφάσεων της Ε.Ε. και των ελληνικών κυβερνήσεων που έχουν μεγάλες ευθύνες γιατί κρατάνε εγκλωβισμένο στο νησί μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, του κανονισμού του Δουβλίνου, αλλά και του αντιδραστικού σχεδιασμού για μετατροπή των νησιών σε φυλακές προσφύγων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παίρνοντας επίσης υπόψη την κυνική δήλωση της κυβέρνησης ότι “κανένας δεν θα φύγει”. Η απόφασή σας να μετακινηθούν μόλις 400 ασυνόδευτα παιδιά είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Να παρθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα και τα απαραίτητα πρωτόκολλα για προσωρινή μετακίνησή τους στην ηπειρωτική χώρα και εκεί να γίνει η χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων για να πάνε στις χώρες προορισμού τους. Θα πρέπει να κλείσει οριστικά η Μόρια και να μη φτιαχτεί άλλο ΚΥΤ, είτε κλειστού είτε ανοιχτού τύπου και στη Λέσβο και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ